Najdi forum

Geslo interneta

Pozdravljeni!

Lepo bi vas prosila, če mi lahko pomagate priti do kode oz. gesla interneta, in sicer doma imamo stacionarni računalnik, kjer je internet naštiman na wi-fi (imamo rutar,brezžični internet). Sedaj bi se pa rada s svojim novim lap-topom povezala na svoj že obstoječi brezžični internet, pa žal nepoznam gesla. Geslo je verjetno vpisano nekje v stacionarnem računalniku, vendar ne vem kje. Spomnim se, da je bilo uporabniško ime skupaj z geslom ustvarjeno na stacionarnem računalniku. Iskala sem že v Control Panel, sumim, da bi tam moralo biti nekje. Računalništvo mi resnično ne leži, zato bi vas prosila, če je le mogoče, da mi pomagate in usmerite do internetne kode.

Najlepša hvala!

Lep pozdrav,
Nina

Geslo je nastavljeno na usmerjevalniku (routerju).
Dostop do routerja je možen preko brskalnika http://192.168.0.1
Ponavadi je uporabniško ime in geslo do usmerjevalnika admin/admin v kolikor ga niste spreminjali.
Geslo za WIFI se nastavi potem notri.

Druga opcija (odvisno od operacijskega sistema) je, da odpreš podrobnosti wifi povezave na tvojem računalniku. V primeru, da imaš Windows7 odpri:

Control Panel/Network and Internet/Network and Sharing Center/Manage Wireless network/Izberi tvojo wifi povezavo (ponavadi dvoklik)/odpre se ti okno v katerem izberi zavihek security.

Tam je napisano tvojo geslo. Sicer je zakodirano in se vidijo samo pikice ampak spodaj bi mogla biti kljukica “Show characters”, ki ti dejansko pokaze kodo.

Evo super, najdla sem kodo. Najlepša hvala za napotke!

Lep snežen dan vam želim 🙂

Lp, Nina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close