SIOl internet bomo ukinili in šli drugam, kaj zdaj??
Pozdrav, zagotovo je že kdo odšelj od Siola k drugemu ponudniku in zdaj me zanima katere obveznosti imam do Siola, kaj je z njihovim modemom, potem imamo tudi telefonijo preko njih in bomo tudi to ukinili in šli drugam…imamo dva telefona njihova in res ne vem, je to naša last ali smo imeli le za uporabo. Obveznosti do Siola so redno vse plačane, torej tu ni težav.
Novi ponudnik pa bo že povedal svoje, to me ne skrbi, zanima me le, če imam kakšne obveznosti do Siola, glede njihovega modema, telefona, skratka kako z njimi prekinem pogodbo… Hvala za pomoč.
LP.
Preden odpoveš, preveri če lahko sploh greš drugam. Pri nas to sploh ni bilo možno. Drug ponudnik je imel zakupljeno določeno število mest na telekomovi centrali in to je bilo že zafilano.
Drugač pa modem je sigurno njihov. To vem ker jr pri nas poleti treščilo vanj pa so ga na njihove stroške zamenjali.
Najbolje da jih pokličeš in vprašaš.
Aja pa pazi da ne izgubiš email naslovov.
Ja, v pogodbi 100% piše, kakšne obveznosti imajo do Siola. Mi pa seveda tudi pod razno ne moremo vedeti, kaj piše v njihovi pogodbi.
Ne vem, a je res tako težko vprašat Siol oziroma morebitnega novega ponudnika? Lahko tudi več njih? Vsi imajo spletne strani, objavljene maile za kontakt, brezplačne telefonske številke, marsikdo 24/7…
kako ste vse pametne, da se kar kadi, vprašala sem tukaj, ker zagotovo je kdo, ki je imel podoben primer in ja, siol itak vse ve, ve pa tisto, kar je zanje najboljše, mene pa zanimajo konkretne izkušnje, in seveda bom šele potem klicala na siol, ko bom vedela kako in kaj, do takrat pa se vedno prej pozanimam kakšne so kake cake, če so…
očitno vse le nekaj nalapate in ste hudičevo pametne, kaj se sploh usajate, če ne poznate odgovora????
Napišite odgovor, če ga poznate, drugača pa bodite tuhi, mater imate cajta se povsod usajat, zagotovo ste zaposlene v JU ane, na moje stroške?!
mater so res vse nakladalke in usajalke!
Vse urejaš pri novem ponudniku, kot za mobitel, vse uredijo oni, obvestijo telekom in siol in oni potem pridejo en dan po modem, telefoni pa so tvoji, seveda moraš imet vse račune poravnane.
pazi pa, da nisi kaj časovno vezana, to pomeni, da nisi njihove ponudbe imela sklenjene šele pred letom dni, kajti telekom vse nove uporabnike zavezuje, da so z njimi dve leti, če je to že minilo, greš lahko k drugemu ponudniku, če ta čas ni minil, moraš še počakat. Srečno!
Ja, itak urejaš NOVO POGODBO pri novem ponudniku, kakšno pogodbo ima s starim, pa novega ponudnika ne briga in bo doživela grd šok, ko ji bo stari ponudnik izstavil račun za opremo.
Jaz pišem IZ IZKUŠENJ – poglej, kakšno pogodbo si sklenila, ker v njej vse piše, monovci pa nismo jasnovidni. Piše, ali si se vezala in kakšne obveznosti imaš v primeru predčasne prekinitve in čigava je oprema.
to kar sem napisala je to, vse uredi pri novem ponudniku, telekom pa pride le po stari modem! Sem telekomovka in vem kako to gre, torej, če uporabnik s pogodbo ni vezan za dvo letno obdobje, oziroma je to že minilo, do telekoma nima nobenih obveznosti, razen poravnane vse obveznosti in modem, ki ga pridejo iskat in se ne izstavlja noben račun, prosim ne pišite neumnosti, če niste sigurni!!!
Jaz sem 6. septembra preknila pogodbo pri siolu. Ker je bil aneks za siol box sklenjen do decembra 2012, je torej bila predčasna prekinitev. Včeraj sem dobila položnico za september, v kateri je vključena uporaba paketa siol trio za cel september, plus stroški predčasne prekinitve ankesa in stroški prekinitve pogodbe….
Ker si telekomovka, kot sama praviš, potem veš, da med delovnim časom ni dovoljeno uporabljati službeni računalnik v zasebne namene! Če pa si zaposlena v klicnem centru v izmenah, potem stranki svetuj, naj se tja obrne. In ker nimaš vpogleda v naročniško pogodbo konkretnega uporabnika, potem ne moreš vedeti, kakšne obveznosti ima! Lahko je kupil opremo na podlagi zvestobe, lahko je sklenil kakršen koli dodaten aneks , lahko….. Ti pa šlogaš iz kufeta. Upam,da bo kdo od tvojih šefov tole prebral in ti povedal, da si nadštevilna! Namesto,da bi kot telekomovka uporabniku svetovala kako in zakaj naj ostane, tule svetuješ naj oddide. Tudi ti bi morala ! Iz službe seveda!
Ko smo šli na T-2 so oni uredili vse. Na Siolu smo morali biti vezani 2 leti, vendar po prekinitvi pogodbe moraš vseeno vrniti modem. Če greš prej kot v dveh letih (če imaš tako pogodbo seveda), ti zaračunajo kazen za tisto kar je vezano na pogodbo, to je pa una črna škatla, ki ti v vsakem primeru ostane.
No, T-2 je vse uredil z nami in Siolom.
Sicer pa greš v njihov center, podpišeš prekinitev, datum odklopa in to je to. Pa seveda vrneš modem.
Forum je zaprt za komentiranje.