Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Neznano brezžično omrežje

Neznano brezžično omrežje

Torej na listi brezžičnih omrežij se mi izpiše “Sinope568_internet” omrežje, ki je nezavarovano. Povezava je zelo nizka. Ali me lastnik lahko sploh “dobi”, če to omrežje uporabim samo pol urce na dan ? hihi

Lastnik te dobi sicer malce bolj težko, ker če nima zaščite ni ravno ozaveščen
strokovnjak – no ja mogoče je to brhka soseda.

Možnosti je več – ali gre za resnično neozaveščenega in neodgovornega uporabnika, ki ni zaščitil svojega omrežja – če je tako, te ne bo nikoli odkril.

Lahko pa gre ravno za nasproten primer – strokovnjak je namerno nastavil odprto omrežje, sedaj pa spremlja promet preko tega omrežja. Prej ali slej bo naletel na nekoga, ki uporablja isto geslo za registracijo na MON, elektornsko banko in izvoz certifikata. Potem pa ….

Torej pamet v roke.

Hvala za odgovore.
Ker smo že pri brezžičnem omrežju, imam še eno vprašanje.
Uporablam Acer Aspire One, ki ima kartico za brezžično omrežje. Če se naročim na Siolov (ali konkurenčni) brezžični internet, potrebujem sploh USB modem oz. MiniSIM kartico, ki jih ponujajo??

Sama imam nezavarovano brezžično omrežje-kako naj ga zavarujem z geslom?Kje to nardim?
Hvala!

Poskusi z navodili v spodnji povezavi ali uporabi Google.
http://windows.microsoft.com/sl-SI/windows-vista/Set-up-a-security-key-for-a-wireless-network

Predlagam tudi, naj geslo za dostop ne bo enako uporabniškemu imenu oz. imenu omrežja. Geslo naj vsebuje tudi vsaj eno številko! Sicer nisem nek ekspert, vendar v mestu s 5000 prebivalci sem našel vsaj par takih omrežij, torej popolnoma prosto dostopnih…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close