Najdi forum

študij računalništva

Ker sem si izbrala popolnoma napačno smer študija, se zdaj ponovno odločam – sem namreč brez službe.

In se kar ne morem odločit.

Stvar je taka – izbrača bi naravoslovno ali tehnično smer. Situacija je pa taka – stara sem 32 let namreč 🙂 Zaposlena nisem, kreditov nimam več za plačat, finančno pa je trenutno bolj slabo. Zato bi se vpisala redno.

Imamo pa firmo, ampak iščem še drugo službo – ker mna firmi sicer počnem ene stvari, bolj tako na pamet, nekaj malo marketinga in trženja, imam pa nekaj znanja iz managementa. Vse je pa vezano na internet – in vedno tudi ugotavljam, da mi manjka nekaj znanja 🙂 Sicer se spletnih strani delat ni tako težko naučit, nekih osnov, kar bi rabila za firmo, ampak bi si vseeno rada razširila znanje in ker mogoče ne bi bila rada ravno s partnerjem na firmi, dobila še kakšno drugo službo 🙂

Je pa nekaj – kar se tiče matematike, fizike, ipd… to mi nikoli ni delalo problemov, sem hodila na tekmovanja in sem imela Zoisovo štipendijo. Ampak me vsen malo skrbi 🙂 da nisem že precej teh stvari pozabila. čeprav logične naloge in kake z navadnimi neznankami pa hitreje rešim kot moj, ki je sicer inžiner 🙂

Druga stvar, ki me malo bega – kakšen je urnik, koliko je učenja, kaj če dobim službo? Malo ej drugače namreč študirat ko si odrasel, redno 🙂

Mogoče, če bi kakšen redni študent povedal, koliko kaj dela še ob študiju, pa če se to da uskladit – ker vem, da jih kar izkoristijo za kake stvari 🙂 Mogla bi si pa zaslužit vsaj za nek minimalni dohodek, tam 600 eur npr… Ni nujno, da je redno delo, lahko so projekti.

Ne vem na katero stopnjo se vpisuješ, ampak vpis na drugo stopnjo na fri-ju je podaljšan do 7.9.

Drugače sva pa podobnih let in jst bom pustil dobro službo za nedoločen čas zato, da bom šel lahko redno študirat. Službo sem pa pustil zato, ker je baje potebnega veliko sprotnega dela in udejstvovanja na faksu.

Urnike in tedenske obremenitve imaš na strani frija. Tako da si poglej, za svojo želeno smer.

Malce me edino skrbi, ker tisto, kar si napisala, da si predstavljaš pod računalništvo… je precej daleč no. Če malce karekiram, ti si opisovala fasado, na faksu dobiš pa temelje…

Pozor bodoči FRIjevci – študij računalništva je samo prepakiran študij različnih vrst matematike. Če vam to ustreza, boste kot ribe v vodi.

Ne pa ne. Res smo imeli od 27 predmetov le 3 konkretno matematične. Se vidimo na magistrkem študiju :).

Aja, ne ne nisem mislila samo nekih osnov izdelovanja spletnih strani, to se itak sam lahko naučiš… Vsaj tisto, kar bi potrebovala. V bistvu neke osnove iz tega že imam. Če bi šla študirat, bi čisto spremenila smer. V bistvu me bolj zanima programiranje kakih programov za potrebe poslovanja kakih firm in kaj bolj tako nekomercialnega… Pa da čim bolj uporabljaš možgane, ker ravno to sem pogrešala na faksu, ki sem ga naredila. Matematika sploh ni problem.

Če bi naredila drug faks, bi si posikala čisto drugo službo… Ne na firmi z mojim, uf… 🙂 Ja, je pa res, da sem mogoče malo nerazumljivo napisala 🙂 Html, CSS in določene tke stvari, ki jih rabim za kako spletno stran uredit, malo že znam, druga zaenkrat tu ne rabim, ker je čist druge vrste firma… Verjetno bi pa tudi koristila kaka stvar dodatno 🙂

Sicer pa na koncu bi tudi povezala znanje, ki ga imam od prej, s tem novim, ker bi se dalo marsikaj naredit…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close