Spet tablični računalnik
Včeraj je ena spraševala za tablični računalnik in je Gunnar pripel en primer:
http://www.mimovrste.com/artikel/2750437129/tablicni-racunalnik-goclever-tab-a103
Sem se prav navdušila nad njim in mnenja kupcev na mimo vrste so dobra, razen enega. Ta pa je omenil, da zelo slabo lovi internet. Mi bi ga pa rabili ravno za internet na potovanjih – tam lovimo internet, kjerkoli je pač možno. Ga ima kdo in lahko zapiše kako izkušnjo? Pa še nekaj – imajo še enega, ki je 30 € dražji in ima 1024rama in 8 GB ( ta, ki ga gledam jaz, ima 512 in 4 GB). Ali je smiselno kupiti dražjega? Internet verjetno lovita oba enako. Imam sicer 2 otroka 9 in 11 let – katerega bi vi kupili? Morda predlagate katerega drugega za ceno ok. 160 €, ali je ta prvi čisto OK za našo laično uporabo, predvsem za internet? Hvala za kakršnokoli mnenje.
Gunnar, ga morda ti kaj bolje poznaš ali ga morda imaš? Hvala.
Tisto zgoraj je bilo vprašanje za pri meni ipad .
Topsy – pa saj ne bi kar viseli na internetu, malo bi pa pogledali, ker potujemo od kampa do kampa – za vreme in cene kampov, pa še kake maile in kaj. A je to res tako drago oz. – kaj bi me prišlo najceneje?
Sem našla na monu Topsy – tvoj odgovor nekomu:
Potem kupi BONBON SIM, stane 20kun. Plus bon za 100 kun. Potem pa izberes zelo velik paket za prenos podatkov in dobis 4giga za 90 kun. Velja 3 mesece.
A je to najcenejše? Kaj pa če ne rabiš toliko? Je še kaka cenejša varianta?
So to take zadeve, ki vlečejo dol, kolikor si na netu ali se aktivira za en dan, potem pa če si gor veliko ali malo?
Je to preko satelita ali kako? Ali vleče povsod, tudi na hr. otokih bogu za hrbtom?
Joj, koliko sem natresla enih vprašanj, ampak sem res precej nevedna na tem področju. Hvala.
Odgovarjam iz izkušenj:
Vseeno je, kakšen tablet imaš, če ima hotel oz. stavba slabo razpeljano brezžično omrežje, ti ne bo delal super nobeden. Zagotovo! Preverjeno po Sloveniji Hrvaški, Italiji, Franciji, Avstrija, Nemčija in Švica nekoliko bolje. So pa tudi primeri, ko vštekaš v kabel, pa ne delajo.
Je pa res, da na javni WiFi, ki ga loviš npr. po ulicah, dosti bolje dela iPad, kot pa npr. trenutna ostala ponudba na tržišču (preverjeno na lastnih prstih, pa tudi s strani frendov, ki so gadget guy-i IT friki:)
Za potovanja pa takole: če boš potovala npr, po drugih celinah (Azija, Amerika), tam bistveno bolje deluje iPad – za Evropo pa prepuščam odloočitev čisto tvoji presoji, tudi glede že na prvi odstavek tega sporočila.
Seveda so tudi manjsi. ZA laptop rabis kljuc, ki ni poceni. Tablicne zadeva pa imajo ponavadi opcijo sd kartice. Torej kupis tak sim.
Paketov je pa precej. Pokukaj tule. http://www.bonbon.hr/ Lahko nalozis tudi samo 10 kun. Lahko samo uporabis ali pa izberes samo paket za prenos, ki je ugodnejsi. Dobis pa na skoraj vsaki pumpi. Potem pa kupis bon, ki ga naprintajo v vsaki prodajalni casopisov, pumpi, pa se kje…
Za tablico rabis svojo sim kartico. V Slo lahko kupis narocnino za cel mesec ali pa uporabo po dvevih, odvisno od operaterja in cene. Za tujino paje to res drag spas. EU se nekako gre, Hrvaska je pa zasoljena, prenos podatkov pa sploh. Res pa je, da kar nekaj campov ponuja brezplacen wifi. Strasko ima to super postimamo, Biograd je pa draggggggggg. Ampak moja “odgriznjena” tablica je delala brez tezav.
Zdaj sem pogledala – torej kupim to sim kartico bonbon za 20 kn in potem še bone za kolikor je pač treba – vendar ali ni to samo za telefon?
Kaj pa je zdaj opcija 3g? Torej nima vsaka tablica možnosti za internet? Ker jaz jo bom danes spotoma kupila in gremo na morje, potem jo bomo pa tam poštudirali.
Če je vse to na HR drago – ali je potem kar najceneje it na internet prek telefona, pa plačat mobitelu, pa je – a je to še draže (če potem res pogledaš samo najnujnejše 5-10 minut na dan)?
A ti ločiš, kaj je srfanje v Sloveniji in kaj v tujini? druga opcija je lahko preko SLO narocnine (dragooooo) ali pa kupis sim tam.[/quote]
a ti razumeš, da srfat s poceni tablico, ki nima 3g opcije niti z bombonom, niti z bonbonjero ne moreš?
ravno tako rabiš ključ, dongle, karkoli… skratka neke vrste modem
in tale tu ga rabi… mu sim kartica nič ne koristi, ker je nima kam vtaknit
http://goclever.com/goclever_tab_a103#specification
3G support – external dongle 3G (optional)
Obstajajo tablice, ki imajo samo wifi, pa take, ki imajo se 3G. Za drugo opcijo rabis sim kartico, prve te opcije nima. Z obema se lahko priklopis na net, samo za prvo rabis wifi. Ki je marsikje brezplacen ali pa za malo doplacilo. Ki je znatno cenejsi od srfanja preko Mobitela. Sploh,ce ne bos vklopila prenosa podatkov v tujini.
In kako bos drfara preko tablice, ce nimas sima zanjo?
In ja, bombon ponuja tudi SIM za tablice. Ampak moras takega kupit. Potem pa dokupujes glede na porabo.
3g modem…
http://www.bolha.com/oprema-za-dlancnike/3g-modem-huawei-e220-odklenjen-ugodno–oglas1280937371
kak telefon pa imaš?
Forum je zaprt za komentiranje.