Imam pravico do novega telefona?
Kupil sem nov telefon, za katerega pa se je izkazalo, da je z njim nekaj narobe (tako močno se segreje, da v roki kar peče). Ko sem poklical prodajalca in to omenil, so rekli, da tel. ne smem uporabljati, ter da mora na sevis. Meni pa se zdi, da bi moral dobiti nov telefon, če ga vrnem v roku 8 dni. Iščem po netu, pa ne najdem zakona, ki bi to omenjal. V pogodbi nič ne piše glede tega. Mogoče kdo ve ali sem upravičen do novega tel., ali je res servis edina možnost?
Hvala.
če je nov, ma garancijo, ga daš v garancijo, opišeš problem, probajo popravt napako, če ne morjo odpravt napake v določenem roku oz. na sploh, so ti po zakonu dolžni dat nov telefon, in sicer če je še aktualen in v prodaji, enak model in znamko, če ni več v splošni prodaji pa primerljiv oz. boljši.
najbrž k omenja pogodbo, se gre za telefon iz naročniškega paketa, torej najboljša varianta, da se tm k ga je vzel zmen če mu ga lahk zamenjajo, sam najverjetnejša opcija je da ga oni sprejmejo na servis, pa mogoče bo s tem upravičen do nadomestnega telefona za časa servisa.
Mantra vsakega potrošnika bi morala bit STVARNA NAPAKA STVARNA NAPAKA.
Če predmet nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo uporabo, se sklicujte na to, in se za vsak slučaj opremite še z ustreznimi členi, ker prodajalci denarja ne marajo vračati. Je pa od KUPCA odvisno, katero od možnosti bo izbral. Če prodajalec vztraja, pa tržna inšpekcija z veseljem upali mandatno kazen.
Mislim, res, telefon, ki ne dela, popravljali ga bodo en mesec in pol, ti boš pa ta čas plačeval naročnino za golobjo pošto.
pa zakaj bi pristajal na to, da daš telefon na servis, če si itak upravičen do novega telefona?.
bedarija v glavnem. nikar ne uveljavljat garancije[/quote]
Danes so tehnične zadeve itak narejene tako, da če od začetka ne dela v redu, ne bo nikoli delala v redu. Ta telefon bo več na servisu kot lovil signale.
pa zakaj bi pristajal na to, da daš telefon na servis, če si itak upravičen do novega telefona?.
bedarija v glavnem. nikar ne uveljavljat garancije[/quote]
si al pa nis, spet odvisno kako majo urejeno posamezniki, vsekakor majo svoje varovalke, brez skrbi, to ni kruh k bi ga kupu pa ugotovil da je plesniv pa ga čez pol ure nesu nazaj. lahk da je kej narobe prklopu, mu je ruknu na tla ipd. skratka ugotovit je treba napako, sicer pa kt sm že reku, nej se obrne na prodajalca/operaterja na bp cifro pa nej se ornk zmen okol zadev kaj in kako lahko nardi.
če se pregreva je najbrž baterija, al so preslab kontakti not dan al ma pa serijsko napako, to pa lahk ugotovi na spletni strani proizvajalca telefona, če prihaja do serijskih napak in posebnosti določenih izdelkov.
včasih je popravilo boljš če ne drugač zarad šalabajzerjev al pa nesrečnih naključij, obstaja tud opcija, da recimo en tak okvarjen telefon zamenjaš z novim, pa pol tist telefon k ga sprejmejo v menjavo brez da ga dajo na servis spet naprej prodajo ( sicer je krivda na njihovi strani če se to zgodi), pol pa recimo da vzamemo za primer ta telefon k se pregreva, ga bo kupu nekdo drug, bo pa lahk mel to srečo da mu ga bo razfukal v roki al pa med telefoniranjem…
To pa ni res. Danes je tako, da se zamenja celotne sklope, dejansko na servisu noben več ne popravlja posameznih delčkov. Zafrkava tipka ? Dajmo zamenjati celo tipkovnico. Baterija vroča ? Dajmo zamenjati celo baterijo in še kontakte. Telefon se resetira ? Zamenjaj celotno ploščico s čipovjem. Tudi pri avtomobilih je vse bolj pogosto to, da se kar zamenja celoten del.
Kupila sem nov telefon pri simobilu, ki je po treh dneh ponorel, saj so se ikonce same odpirale. Sem ga nesla koj nazaj, pa mi je bilo rečeno, da imam pravico do novega, ampak, da mi ne verjamejo, da mi ni padel ali prišel v stik z vodo, zato so ga dali na servis, meni pa nadomestni telefon. Po tednu dni sem dobila sms, da je telefon popravljen, jaz vsa vesela v trgovino, tam pa so mi dejali, da ni popravljen, da je isto kot prej. Skoraj sem telefon vrgla v tla, ko mi je una rekla, da mi je telefon ziher padel v vodo, saj so to ugotovili na servisu. Meni nikoli! Skoraj sem telefon vrgla v tla, ko mi je dejala, da naj kupim novega za nekaj sto evrov, saj, kako bom brez telefona. Samo zagrabila sem ga in šla, doma pa začudenje: telefon je delal in dela brezhibno. Klicala sem tudi na servis, kaj, da se grejo, saj sem telefon pazila. Tam so bili zelo nesramni. Naj bi imeli tudi sliko za dokaz, da so njihove trditve resnične.
Zdaj telefon dela, jaz pa bom pri simobilu le do novembra, ko mi poteče 24 mesecev.
Hvala lepa za tak odnos!
To z vodo je res malo smotano. Menda imajo telefoni znotraj lepilo oz. neko snov, ki se obarva, če pride v kontakt v vlago (voda, slina, karkoli pač). In zato serviser pogleda in če vidi barvo … ga nič ne briga, on je pokrit in ima ‘dokaz’ da ste telefon zmočili. Vprašanje je, koliko je to res in koliko gre za mutne posle (bog ve kaj delajo serviserji s temi telefoni).
Teleray? če je bil teleray znajo včasih zakomplicirat, sam če jim dost težiš pa mal zagroziš s kšno inšp. se pol podvizajo pa popravjo al pa pošljejo nov telefon
To pa ni res. Danes je tako, da se zamenja celotne sklope, dejansko na servisu noben več ne popravlja posameznih delčkov. Zafrkava tipka ? Dajmo zamenjati celo tipkovnico. Baterija vroča ? Dajmo zamenjati celo baterijo in še kontakte. Telefon se resetira ? Zamenjaj celotno ploščico s čipovjem. Tudi pri avtomobilih je vse bolj pogosto to, da se kar zamenja celoten del.[/quote]
Samo kak post o pralnih strojih odpri, pa ti bo jasno – v garancijskem roku vsake dva meseca v popravilu, ko bo mimo pet let garancije, kupimo novega.
To pa ni res. Danes je tako, da se zamenja celotne sklope, dejansko na servisu noben več ne popravlja posameznih delčkov. Zafrkava tipka ? Dajmo zamenjati celo tipkovnico. Baterija vroča ? Dajmo zamenjati celo baterijo in še kontakte. Telefon se resetira ? Zamenjaj celotno ploščico s čipovjem. Tudi pri avtomobilih je vse bolj pogosto to, da se kar zamenja celoten del.[/quote]
Samo kak post o pralnih strojih odpri, pa ti bo jasno – v garancijskem roku vsake dva meseca v popravilu, ko bo mimo pet let garancije, kupimo novega.[/quote]
dons maš že tolk pocen pralne stroje s 3 letno garancijo, da se skor ne splača kupovat tistih s 5 letno pa k crkujejo non stop.
Smo mal trdi za poante, a ne.
Če se je telefon res tako hudo pregrel, je skoraj sigurno šlo še kaj ali pa je na tem, da bo kmalu šlo. Plastika se na visokih temperaturah topi, a veš.
Isto velja za avte – imaš primerke, ki so non stop na servisu (a ne sosed, kolk včasih moja stara kripa prav pride, ko te je treba prit reševat, ha ha), pa isti model z istim motorjem, ki je okej. In vsakič gre nekaj drugega, pa če še tako menjavajo po cele sklope. Gre pač kak drug sklop. In ravno zato, ker so danes tehnične stvari sestavljene tako, kot so, delajo, dokler delajo. Tale telefon je slabo začel in bo tudi slabo nadaljeval.
Hvala za odgovore. Ničesar nisem “ruknu” ali narobe priklopil hahaha. Ne morem, da se ne bi smejal 🙂
Telefon je vzet iz originalne embalaže, polnil se je 16 ur, brez da bi se ga kdorkoli tačas dotikal in to je to. Dela brezhibno, le po uporabi (pa najsibo to pogovor, SMS sporočila, itd.), se tako zelo segreje, da te res peče v roko. Ne pa tako zelo, da bi se plastika topila 🙂
Sam nisem temu posvečal nobene pretirane pozornosti, saj sem imel pred tem telefonom telefon iste znamke, le drug model, ki se je ravno tako zelo segreval. In to dobri dve leti, brez da bi me skurilo :-). OK, ni smešno, ampak ker nikjer ne piše, da ti lahko tel. raznese v roki, res nisem nikoli pomislil, da bi to lahko bilo nevarno. Tudi nisem še nikoli slišal za takšen primer, po naravi sem pa itak optimist hahaha.
Tako da je v bistvu moja boljša polovica zagnala paniko, ker njen novi tel. (druge znamke), je pa hladen :-). Je rekla, da še nikoli ni imela v roki telefona, ki bi bil tako zelo vroč. Jaz s telefoni drugih ne rokujem, tako da pojma nimam. In kot že rečeno, tel. dela brezhibno, z njim sem zadovoljen in me res ne mika, da bi ga vračal oz. ga dajal na servis, ker s takšnimi tel., ki so bili na servisu, imam pa res zelo slabe izkušnje.
Poskusiš lahko tudi tukaj
Forum je zaprt za komentiranje.