Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako narediti v wordu črto…

kako narediti v wordu črto…

Punce, kako naredim v wordovem dokumentu črto, na katero se da kaj natipkati? Npr. če delam anketo in bi rada naredila črto za odgovor, na kateri bi lahko natipkali odgovor, ne da bi se črta “razmaknila” kot se to naredi če naredim črto iz podčrtajev.

Hvala!

Narediš črto iz podčrtajev, ob tem pa imaš vključeno zgoraj P – to je tam blizu K in L (k= krepko, l= ležeče, p= podčrtano)

Vstaviš tabelo s poljubnim številom stolpcev in vrstic, potem pa jo oblikuješ tako, da so vse črte nevidne, razen tiste, za katere želiš, da se vidijo (n.pr. vse spodnje črte drugega stolpca). V prvi stolpec vpisuješ vprašanja, drugi pa je namenjen za odgovore na črti.

Evo primer:

Fuuuuuul hvala obema iz srca!

Solidna razlaga http://www.zmaga.com/ucenje.php?t=0&id=2229

Za obrazce ali anaketna vprašanja pa tudi vtipkaje: word obrazec ali anketa.
Je še nekaj navodil.

Najenostavnejša rešitev je s tabelo, kjer ni nobenih okvirjev in določite le da so vodoravne linije pod določeno celico za odgovor.

Lahko kombinirate tudi narisano linijo, ki je zasidrana in pozicionirana na določeno mesto (koordinate).

Lahko so vrstice z besedilom (vprašanja in odgovori) in pod njimi zelo ozke vrstice le s črtami, v katere ne pišete; linije lahko pozicionirate s pomočjo tabulatorjev.

Namesto v wordu, je lahko obrazec pripravljen tudi v kakšnem drugem programu, ki omogoča različne oblike polj za odgovore, nato sledi izvoz v pdf obrazec, v katerega je moč vpisovati podatke.

Lahko pripnete obrazec in vam ga pripravljenega pripnem nazaj.

MyD, najlepša hvala za izčrpno razlago!

Mene pa zanima, kako naj nardim črto in umes dam besedilo.
Npr. gospa ———- je —— opravila. Črto že naredim, ampak da bi dala ‘je’ umes mi pa nikuker ne rata.
Lepo prosim, če mi lahko kdo pove.

Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close