Najdi forum

Tablični računalnik

Prosim za razsvetlitev. Nisem dobro poučena glede računalnikov in podobnih stvari, pa me zanima ali je

Tablični računalnik XP705
• kapacitivni zaslon na dotik 18 cm (7″),
• Android 2.3 CPU operacijski sistem,
• 4 GB notranjega spomina,
• Wi–Fi brezžična povezava 802.11 b/g,
• video predvajanje: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DIVX,
• avdio predvajanje: WMA, MP3, OOG, WAV,
• foto: JPG, GIF, BMP, PNG,
• Ebook: TXT, EPUB, RTF, PDF, FB2,
• priključki: HDMI, USB 2.0, microSDHC do 16 GB

enakovreden navadnemu računalniku. Ali lahko nanj pišeš besedilo in kaj sploh je to (Android) za en operacijski sistem? Ali je to samo ena nadgradnja MP-4 predvajalnika? Hvala za vsakršno pojasnilo.

(Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde. Pravico imaš biti tu. In če to veš ali ne - vse v vesolju poteka natančno tako, kot je prav.)

navadnemu računalniku definitivno ni enakovreden, ker ima slabšo zmogljivost. Android je pa operacijski sistem od googla, ki bazira na linuxu in ja lahko urejaš tako besedila, kot ostalega…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Android je (bil) v prvi vrsti namenjen za pametne telefone. Z zadnjo verzijo (4.0) so ga posodobili do te mere, da je zelo uporaben tudi za tablice. Ta, ki si ga navedla, je verzije 2.3 in je za tablice manj primeren. Kaj z njim zmoreš početi in kaj ne, je odvisno od aplikacij, ki si jih namestiš na svojo napravo. Obstajajo tudi urejevelniki besedil. Problem je način uporabe, ki je zaslon na dotik in zaradi tega je malo nerodno tipkati daljša besedila. Tudi zaradi teh težav je pametno poseči po verziji 4.0, ki ima močno izboljšano podporo za zunanje naprave in tako dokupiš stojalo+tipkovnico, pa je tablice lahko že skoraj nadomestek navadnega prenosnika. Ali pa nabaviš nekaj takega transformer[/url], samo potem plačaš že konkretne denarje (tam okrog 500, 600 evrov).

vsi ti tablični računalniki so igračke za igranje. ne pričakovat, da boš kaj resnega delala z njimi.
imam dva in vem, čemu so namenjeni…
kazanje dokumentov po televiziji je maksimalni doseg njihovih zmogljivosti…

Igračke so, če jih ne znaš (ali nočeš) uporabljati tudi kako drugače kot zgolj za konzumiranje filmov, muzike in spletnih strani. Jaz svojega uporabljam tudi za administracijo serverjev, ki jih imamo na produkciji (se pravi je kar nekaj tipkanja), predvsem takrat, ko se mi ne da (ali pa nimam pri roki, recimo dopust) uporabljati laptopa. Je pa res, da sem za te namene svoje čase uporabljal tudi tisto nokio s slide-out tipkovnico ;), ampak je tablica neprimerno bolj uporabna.

Zelo ste prijazni. Bom verjetno kar ostala na hišnem računalniku, čeprav je malo težji za ga prenašat okoli;))) Hvala vsem.

(Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde. Pravico imaš biti tu. In če to veš ali ne - vse v vesolju poteka natančno tako, kot je prav.)

lepo te prosim, še na monu odgovarjat z njim je muka….
touch screen tipkovnica mi pač ni uporabna, si ne predstavljam, da bi resno delo opravljala z njim

Kot rečeno, nabaviš zunanjo tipkovnico, navadna usb tipkovnica bo delala. Vsaj na moji tablici dela brez problemov. Je pa res, da sem bral, da je na nekaterih potrebno malo telovaditi, da začnejo delati zunanje naprave (mislim, da je bilo to za motorolino tablico). Jaz mislim, da je za resno delo tudi možno uporabljati v kombinaciji s stojalom in zunanjo tipkovnico. Ne trdim pa, da je to za vsakogar, niti slučajno. Ampak, če je vprašanje, “ali je možno?”, potem je moj odgovor: “Ja, je možno”.

maš prav
govorim za iPad, ki nima možnosti eksternih naprav (je brez USB vhodov…), je totalna špilika, s katero pa je bilo treba pod nujno opremiti na tisoče mestnih svetnikov po sloveniji in še kakega poslanca poleg…

Jaz ga privat vidim kot potujoči foto album ali pa kot brskalnik po internetu na kavču. Nič več od tega.

mož ga ima – je pa z njim nabavil še tipkovnico, ampak vseeno ni uporaben za resno dolgoročnejše delo z dokumenti. se ji da brat in urejat, ampak bolj na hitro in površno, ne prav poglobljeno. vsekakor odsvetujem, da bi ga nabavila namesto npr. laptopa, kot so ti omenili že predhodniki.

mož ga ima za filme (je baje bolj zmogljiv kot njegov trenutni laptop), muziko, slike, brskanje po netu, branje knjig – kot e-reader. luštna stvarca, če si fan te tehnologije, pač za sladokusce bi jaz temu rekla.

mene zanima če se da v ta USB priključek vstavit USB MODEM za mobilni internet

Ne vem, ampak če lahko ugibam, bi rekel, da verjetno ne dela (gonilniki). Vprašanje je tudi, če ima smisel, ker imajo tablice (ne vse, večina pa) režo za sim kartice in so v bistvu lahko tudi v vlogi mobilnega telefona, zato lahko z ustrezno naročnino (3G/hsdpa) lepo brskaš po spletu.

lepo te prosim, še na monu odgovarjat z njim je muka….
touch screen tipkovnica mi pač ni uporabna, si ne predstavljam, da bi resno delo opravljala z njim[/quote]

Z mojim iPadom teh težav ni, sploh.

Jaz bi rekla samo, da je 4Giga malo, v vsakem primeru pa doma rabiš še PC, na katerega vežeš tablico plus wifi.

Lep pozdrav, a mogoče kdo ve kolko megaherzov ima ta tablični računalnik?

Naj dodam še skromen pogled na novi modni hit. Celo najzmogljivejši /beri najdražji/ modeli tabličnih računalnikov še zdaleč niso vredni svoje visoke cene.
Ni še daleč čas, ko je mularija hecala starše, naj jim zaboga že nabavijo BlueRay pekače in takrat še dokaj drage Blueray samostojne predvajalnike za priklop na TV. No, nosovi so se jim takoj malce podaljšali, ko so kupili prve prazne BlueRay DVD-je, saj je bila cena pretirana. Modni hit pač. Danes pa gre (skoraj) vse v to smer, da imaš TV z vgrajenimi internetnimi aplikacijami (trenutno jih je na voljo še malo, ali so nepotrebni kot je recimo Facebook). Pa vendar, kdo danes sploh še kupuje prazne cd-je in dvd-je?? Mar ni bolj enostavno na tv ali medijski predvajalnik prključiti prenosni disk in si ogledati želene vsebine. Ko se naveličaš, posnameš nove… itd. Za malo denarja veliko muzike bi lahko rekli, res pa je vse skupaj – KRAJA.

Podobno se bo dogajalo s tabličnimi računalniki. Skladno s popularnostjo bo rasla njihova zmogljivost, cene pa bodo kmalu dostopnejše vsem, razen morda tisti slovenski populaciji, ki iz meseca v mesec tolče revščino. In verjemite, tistim ljudem je za ACTO in podobne nesmisle toliko kot za lanski sneg.

Morda bo celo več koristi, če boste svojemu mulčku kupili dobro in zanimivo knjigo kot pa najsodobnejši tablični računalnik. Saj res, kdaj pa je prebral ta zadnjo, haha?!

Prijatelji mi pošiljajo razne odlomke knjig in podobno, na e.pošto.
Imam tbl.10.1.(Samsung) in moram reči, da je edina stvar, preko katere
lahko te članke v miru preberem,preštudiram ….
Ne morem verjeti, da sem toliko časa shajala brez njega.
Kar se mene tiče, za branje, enkraten.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close