Mr. Google pa po svoje….
Podavljeni!
No pa mi povejte, kaj si mislite o predvideni Googlovi potezi, ki jo nameravajo “odšahirati” ta četrtek?
In kje je tu lepo prosim zaščita uporabnikov?!
Saj mi je kristalno jasno, da se tehnično da izkoristiti še veliko več, pa vendar to še ne pomeni, da to resnično lahko tudi storim.
Etika moji ljubi E T I K A
Ah, kapital se že dooooooooooolgo požvižga na etiko
Brrrrrrrrr…..
LP
P.s.: Na Youtubu mi že sedaj servirajo sorodne posnetke mojim zadnjim ogledom….grrrrrrrrrrr…..
Živjo,
(Tota) Senka preprosto greste na Outlook/Thunderbird (tisti mejl, ki ga imate na GMail-u, si ga pustite), vanjga vpišete svoje podatke, da lahko dobivate in pošiljate dohodne oz. odhodne mejle preko POP3/IMAP in je zadeva urejena. Še boljše pa je svoj SMTP. To je kar se tiče e-pošte, za vse ostalo pa poskrbi “Mr. Onion Routing[/url]“. Več, ko jih/nas bo “prevajalo promet”, hitrejši bo. 😀
Če ni ACTA, se gredo pa “drugi svoje igrice”.
Dobro, da nimam FB-ja, Twitterja, MSN, MySpace-a, ipd. 🙂
Mar ni dosti preveč uporabnikov strica Googla na svetu, da bi se sekirali zaradi podatkov, kateri se nekje kao zbirajo?! Jaz si ob takih in podobnih strahovih rečem le: Neka, neka… haha! History gor ali dol 🙂 Nataška se seveda spet ne bo strinjala in bo spet razdrla kakšno pametno, kot jo je recimo ob neumni prepovedi snemanja cest in ulic v naši državi. Itak nas razvoj prehitro zaobide.
Ne zapisujte neumnosti na raznih socialnih omrežjih, ki so itak en velik poden, pa ne bo posebnih strahov.
Eh, saj bo prišla ena fina solarna nevihta, ki bo skurila vsa elektronska vezja na tem planetu (in okoli njega), potem bomo pa šli nekaj 100 let nazaj. 😀
Tukaj se pa res 100% strinjam, čeprav najbolje, da sploh nimaš profila, pa je. Se izogneš morebiti svojim željam pisanja neumnosti, kot tudi drugim onemogočiš, da bi “kracali po tvojem zidu”.
Nekaj izhodišč o zlorabah in sledenju spletnim uporabnikom, oglaševanju in dobičku ter kako lahko posameznik v tej zmedi profitira:
Hja, no, res ne vem, kako mi lahko škodi moj e-naslov, moja mobilna ali stacionarna telefonska številka – dosti drugega pa tako ni najti na spletu. Osebni podatki, za katere tako zelo skrbite, so itak že na voljo vsem/večini v raznih javno dostopnih bazah. – navsezadnje tudi v TIS-u, PIRS-u, Ajpesu, DURSU, registru pojdjetij etc.
Če pa objavljate na omrežjih preveč intimne stvari, fotke in kaj vem kaj še vse, pa to ni več problem Googla, temveč naivnost uporabnikov. Janez_kranjski, nič nimam proti temu, če se najini podatki stikajo, čeprav imam najraje, če se stikajo s kakšno mično Špelco.
Brez panike, je reku Švejk.
Forum je zaprt za komentiranje.