Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija GPS na mobitelu in hoja v naravi

GPS na mobitelu in hoja v naravi

Imam 5 let star telefon, ki nima GPS ali ima kdo na telefonu gps in navigacijo za hojo po naravi vem da baterijo zdržijo manj, ampak kolk je odstopanja in če dobro lovi v gozdu na podeželju izven mest signala v kakšni dolini tud ni je pa višje.

odstopanja ni veliko, lovi dobro edino baterija ti bo pa mrknila v roku dveh ur…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

A ni pri teh telefonih tako, da karte sproti vlečejo z neta?

Če je – in če zanemarimo ceno prenosa podatkov – zadevo ne bo delala, ko bo izgubila tel. signal. Kar bo po logiki stvari točno tam, kjer najbolj rabiš.

Jaz uporabljam večinoma Navigon, ki ima naložene karte. Včasih tudi kakšne posebne aplikacije za tek, kolo ipd, pa mi še nikoli ni baterija mrknila na terenu.

maš ene k so mape prednalozene, drugac pa danes ze tko al tko prakticno prenos podatkov k se jih zakupi ze prej pravilo kot izjema, vsaj kar se tice smartphonov.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Uporabna zadeva za kaj pogledat nikakor pa ne pričakuj signala kot na prav gps-u. Že ta dobri hitro mrknejo v kakšni luknji, gozdu, gsm pa toliko prej. Ga je pa fajn imet za rezervo:)

Rok-1 karte si lahko prednaložiš in ne potrebuješ povezave na internet. Če pa si recimo na tušmobilu imaš v več paketih neomejen dostop do interneta iz njihovega omrežja. Tako, da to ni več tak problem.

Hotel sem reči samo to, da je to lahko problem, ker ponavadi tam kjer se ne znajdeš (bolj kje v divjini oz. bogu za hrbtom) ponavadi mrkne tudi telefonski signal.

Sam pa itak uporabljam druge zadeve.

Hotel sem reči samo to, da je to lahko problem, ker ponavadi tam kjer se ne znajdeš (bolj kje v divjini oz. bogu za hrbtom) ponavadi mrkne tudi telefonski signal.

Sam pa itak uporabljam druge zadeve.[/quote]

Rok takrat pa domačine vprašaš za pot ha ha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close