Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Računalniško vprašanje

Računalniško vprašanje

Živjo,

imam opravka s fajlom, ki ima končnico .JPG (slika). In sicer, gre se za polemiko okoli datuma nastanka te slike. Če grem na lastnosti, piše, da je bila ustvarjena 29.11.2011 ob tej in tej uri. Naj omenim, da sta datuma “ustvarjena” in “spremenjena” do sekunde identična.

Nekdo mi vztrajno trdi, da je bila ta fotografija ustvarjena že mnogo prej. Pravi, da je očitno računalnik nekaj zatajil in spremenil ta datum, ko je bila ustvarjena. Mene zdajle zelo zanima, če je to mogoče, da računalnik kar sam spremeni datum ustvarjanja te slike???
Ta slika je v neki mapi skupaj z .doc fajli in ti imajo vsi različne datume nastanka. Torej, nekaj kar bi pokvarilo tale datum, se je polotilo samo slike in nobenega drugega materiala. Kako je to mogoče?

Mislim, da ni mogoče da je kaj pokvarilo datum v lastnosti slike. Kolikor jaz vem, računalnik upošteva kdaj se je datoteka prvič pojavila na računalniku(NPR: Slika je lahko bila posneta 1.jan v računalnik pa prenešena(iz SD v računalnik) 1.feb, bo računalnik zapisal da je slika nastala 1.feb). Pri slikah se bi dalo nastanek slike pogledat v Picasi ali v kakšnem drugem urejevalniku slik.(tam namreč pokaže model fotoaparata in datum kdaj je bila slika posneta.)

Živjo,

lahko kaj poGoogle-aš na temo “jpg time stamp” za metapodatke oz. ustrezne programe, ki bi ti to kar iščeš našli. ACDSee je poleg Picase še eden takšen program.

LP,
12thDNAStrandActive

http://www.ednevnik.si/entry.php?w=fotofriki&e_id=55624

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close