Najdi forum

Elektronski slovar

Želel bi kupiti elektronski slovar za prevajanje.Vem,da obstaja kar nekaj spletnih strani za prevajanje.vendar povsod nimaš te možnosti.Na spletni strani sem sicer zasledil nekaj primerkov.Prav veliko jih res ni.Prvi primer je PORTOS-prenosni žepni elektronski jezikovni slovar.Vendar me pri tem izdelku moti ker prevaja samo besede.
Drugi primer je na Mercatorjevi spletni strani in sicer model:SAS Tr4400.Ta mi je nekoliko bolj “všeč” ker prevaja tudi stavčne zveze.Napišeš kratek stavek in ti ga prevede.
Ima že kdo izkušnje s katerim od teh dveh primerkov oz.če mi lahko svetujete kaj drugega.
Hvala in lep pozdrav!

Živjo,

glede mesta nakupa bi ti predlagal eBay (vtipkaš electronic dictionary, pri sort by izbereš lowest first in za državo Slovenia; se ti pojavi nek “popup”). Dobiš ceneje in več izbire imaš. Pogoj je pa PayPal oz. vsaj malo izkušenj z e-poslovanjem.

LP,
12thDNAStrandActive

Po mojem tile elektronski slovarji ne prevajajo kaj dosti stavkov. Ima le bazo osnovnih stavkov in zvez (glede na opis nekje 2300 na jezik), če napišeš točno tak stavek ali zvez, bo prevedlo, drugače pa nič.
Tudi 20000 besed v slovarju ni ravno velika številka.

Hvala obema.Vendar če nič ne znaš jezikov je verjetno boljš kakor nič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close