Welcome screen na XP se ne pokaže
Ali mi lahko prosim kdo svetuje?
Imam XP s SP3, zadnjič narejen Windows Update pred enim mesecem. Uporabljam NOD32, redno osveževan.
V torek se mi je prvič zgodilo, da se pri bootu ni pokazal Welcome screen in se tako nisem mogla logirati. Do tik pred tem je bilo vse normalno, potam pa je namesto, da bi se Welcome screen pojavil, enostavno kar še naprej nekaj počel, malo se je disk prižigal tu in tam. Na silo sem laptop ugasnila s tipko za vklop/izklop in ob naslednjem bootu takoj za tem je bilo vse nornalno, Welcome screen se mi je pojavil celo zelo hitro. V sredo je bil boot normalen. Danes pa ob bootu spet ni pokazalo Welcome screena. Pustila sem ga 10 minut, tu pa tam se je prižgala lučka za disk, zgodilo pa se navzven ni nič. Potem sem ga spet na silo ugasnila in ob naslednjem bootu se je Welcome screen pokazal zelo hitro.
Samo s tem nasilnim ugašanjem se mi bi prej ali slej zgodilo, da bi kak disk škripnil. Inštalirala nisem zadnje čase nič novega, tudi nastavitev nisem nič spreminjala, edino NOD32 se pač dnevno osvežuje.
NOD32 scan ni pokazal kakšnega virusa.
Ali mi lahko prosim svetujete, kaj bi lahko bilo narobe?
Živjo,
mija23 ali imaš namizni ali prenosni računalnik ? Ali celo kar tabličnega ?
Zato, da vem, da ti lahko svetujem, če je sploh potrebno, kje in kakšne novi trdi disk kupiti.
Ali kaj (pogosto/občasno) defragmentiraš razdelke (particije; C, D,…) na svojem trdem disku ? Windows-i XP imajo že eden takšen program vgrajen, lahko pa tudi poikzusiš s kakšnim Norton Speed Disk (sestavni del Norton SystemWorks recimo).
Dobro je tudi kdaj pa kdaj pogledati za “Error-checking” (desni klik na razdelek, Lastnosti, Orodja, prvi na vrhu) in potem obe možnosti odkljukati. Po vsej verjetnosti bo hotel resetirati računalnik in to storiti v pred-zagonskem načinu (preden se ti pokaže prijavno okno).
Lahko, da tudi kakšne pomembne knjižice nagajajo, tako da greš lahko na Start->Zaženi (Run) in potem vtipkaš “sfc /scannow” – brez navednic.
Če nimaš kakšnega SSD trdega diska oz. je magnetni, ni dobro kaj preveč “rukati” mizo na keri sedi celotni računalnik, četudi lahko marsikateri trdi diski prenesejo kar nekaj G-jev.
Lahko pa tudi malce sama poizkusiš glede predhodnega poizvedovanja o tvojem problemu:
Google -> Wecome screen not loading
LP,
12thDNAStrandActive
Forum je zaprt za komentiranje.