USB KLJUČE-POMOČ!
Pozdravljeni
Kupila sem novi USB ključek 8 GB. Problem pa je v tem, ko ga dam v računalnik mi kaže 7,46 GB?? Piše, da je mapa prazna saj nimam ničesar gor. Kaže pa mi, da mam prostor zaseden!! Po kaki logiki joooj piše 6,54 GB prostega od 7,46 GB !! Ne razumem. Škoda vrženega denarja za to joj..
Mi lahko pomagate prosim. Ali mam kakšne skrite mape kje, da mi kaže zaseden prostor?! Včasih mi napiše, da ga moram formatirat. Ko to naredim pa mi javi napako, da ne more!
imam problem in res prosim za pomoč. imam dva usb ključa en je velik 1 gb drugi 4gb.oba delata normalno na laptopu in tudi v televiziji, ko pa ju priklopim na osebni rač pa ne delata isto je z fotoaparatom ki na osebnem rač isto ne dela. zanimivo je da pa miška na usb normalno dela. probal sem v vse usb priključke pa ne gre. ključ z 1 gb mi še včasih zazna ampak nato ne gre predvajat al pa brisat ali nalagat na 4 gb pa piše da je prazen ampak ni.gledal sem že v biosu kak so nastavitve… imam pa rač s procesorjem intel pentium dual cpu e2200 @ 2.20 ghz 2 gb ram naloženi so windows 7 prej sem imel windows xp in isto ni delalo
Živjo,
ena pač__ a si poizkusila s tem programom[/url] mogoče ? S tem formatiraš tvoj USB ključek, nato pa še preko Windows-ov ponovno. Izberi tudi ustrezen datotečni sistem (NTFS/FAT32). Mislim, da bi ti moral potem delovati kot urica.
Sem imel podobne probleme z očetovim, sicer 128 MB USB ključem nekaj časa nazaj.
boštjan111 mogoče ti lahko isto priporočim zgornjo rešitev ?
Kako ne delata na osebnem računalniku ? Ju “Device Manager” sploh prepozna, se v “Moj Računalnik” izpiše kaka “nova črka” ali nič ? Mislim, da BIOS nima s tem nič, kvečjemu problemi z datotečnim sistemom. Lahko, da ga tudi mikrokontroler na USB ključu “serje”, samo dvomim.
LP,
12thDNAStrandActive
hvala za odgovor. včasih se napiše disk L zdaj ko sem spet probal pa se ni. nekaj more bit narobe z rač. oz nastavitvijo. ko grem v upravitelj naprav ni universal serial bus controllers prej sem si inštaliral zoom browser ki je za canon fotoaparat za prenos slik na rač in potem ko priklopim fotoaparat mi je zaznalo canon pa model ni pa šlo prenest slik
Aha, tako pravite – a ste poizkusili USB ključek v več računalnikih ? Kako se drugje obnaša ? Podobno ?
A imate mogoče kakšen 8v1/16v1 USB bralnik teh SD, CF,… spominskih kartic mogoče ? Saj ta digitalni fotoaparat shranjuje posnetke in videe na SD (micro?) kartico, ne ? Če Vam ni škoda dolarja/2 (in če imate izkušnje z eBay-em), si lahko kaj takšnega rajši omislite. Ali pa tega. Sam imam eno takšno “poceni sr*nje”, a “sr*anje” deluje zanesljivo dobro – čeprav imam na prenosniku vgrajen bralnik teh kartic. 😀
LP,
12thDNAStrandActive
Forum je zaprt za komentiranje.