Uvoz certifikatov v Firefox
Pozdravljeni, mučim se z uvozom certifikatov v Firefox. MS IE namreč omogoča nastavitev nivoja zaščite ob vnosu gesla. Firefox pa nič – e-banka se potem odpre kar brez gesla. Ali ima tudi Firefox kje opcijo za nastavitev nivoja varnosti na ‘High’, brez tega je bržkone neuporaben za varno bančno poslovanje?
Jaz ffox uporabljam za skbnet in klik. Pri uporabi nimam problemov. Ko grem na klikovo stran se sicer napiše uporabniško ime, domnevam, da na podlagi certifikata (ko sem uporabljal klik za dva uporabnika je prvo vprašal kateri certifikat želim uporabiti), geslo pa moram še vedno vpisati. Mogoče si mu pri prvem obisku dovolil, da si zapomni tvoje geslo, če je temu tako, pojdi na tools/privacy/saved passwords, pa pobriši. Še to opozorilo: ffox 1.0.3 ima varnostno napako, ki, če se ne motim, omogoča tudi krajo certifikata. Naloži si 1.0.4.
Pravzaprav je v firefoxu to še bolj varno početje.
Sedajle na pamet ti ne bom mogel napisat čisto natančno ampak meni dela normalno. Hec je namreč v tem, da moraš certifikat že izvoziti z geslom, mislim da s končnico *.pfx – saj pravim, govorim na pamet. Potem gre uvoz v firefox gladko. Če ti ne bo ratalo, ti popoldne povem natančneje.
Firefox tega ne omogoča.
Večina spletnih bank zahteva za vstop še dodatno geslo, tako da preveri kar je napisal Sith, če nisi slučajno password managerju “povedal”, naj si geslo zapomni.
Za strani kjer dodatnega gesla ne zahtevajo (npr e-davki), pa ni varjante, da bi firefox prelisičil, da zahteva geslo.
Forum je zaprt za komentiranje.