Najdi forum

Imam probleme z routerjem TP-link. Do včeraj je delal normalno, vse je bilo ok. Včeraj dopoldan pa mi je napisalo,da ni dostopa do interneta. Na siolovi tehnični pomoči so mi dejali, da naj bi poskušal router povezati več omrežij hkrati in zato ne dela. Ok,sem ga izklopila in se priklopila direktno preko modema. Potem sem poskusila dostopiti do routerja z 198.162.1.1. Ker mi nikakor ni uspelo, se naredila reset za povrnitev na tovoarniške nastavitve. Vendar še vedno ne gre. Po geslo in up. ime sem napisala admin(kot piše v navodilih). Danes sem poskusila še enkrat in vpisala user in user. In prišla do telekomovega ptička in tegale:
Equipment Vendor IskraTEL
Product Prospero632 Home Gateway.

Ni mi jasno kako zdaj kar naenkrat isti IP za modem. Kja naj storim?
Mi lahko kdo pomaga, ker wireless nujno potrebujem.
Hvala 100x

če hočeš dostopat do routerja, ga moraš prej priklopit, če imaš pa trenutno še vedno povezavo direkt na modem, ti pa pač beleži podatke od modema, ker do njega pač dostopaš…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Gunnar, hvala. Uspelo mi priti do routarjevih nastavitev. Ampak žal brezžična povezava še vedno ne dela 🙁

Ne morem ti kaj veliko pomagat pri wireless-u ampak za vmesni čas pa ideja – zakaj ne bi uporabila kabla?
Dobiš ga praktično za vsakim vogalom, tudi vsak PC in router ima LAN vtičnico, pa tudi dolg je lahko skoraj poljubno… Na ta način se izogneš kupu nastavitev, zadeva ti deluje, potem se pa lahko v miru posvetiš nastavljanju wireless-a.

Rok 1, saj trenutno uporabljam kabel 🙂

hmm… lahko da je router fizično shodil, sploh če ti še zmer ne dela po tem, če je bil najmanj 5 minut brez štroma in če si ga še resitirala fizično z namensko tipko…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Verjetno se gre za IP konflikt.

Če na rač, ki se noče povezati preko wireless-a, izbereš diagnosticiranje težav pri povezavi, kaj napiše ?

napiše: S tehnologijo odpravljanja težav ni bilo mogoče prepoznati težave.

“Potem sem poskusila dostopiti do routerja z 198.162.1.1.”

Tole pa ne bo šlo. Pravi IP je 192.168.1.1

zatipkala sem se 🙂

ne znam ti pomagat…sem se pa zadnjič dva dni zaj****ala z njim da je začel delati-pojma nimam kako mi je ratal, ampak za enkrat dela.Bog ne daj da crkne ker bi že zadnjič najrajši s kompom vse skupaj vrgla čez okno….pa srečno ;-)))

Ker obstajajo tudi zadeve, ki ne delajo s kablom. Recimo digitalen okvir za fotografije, pa iPad,… Pa se kaj bi se naslo pri nas doma.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close