ko objaviš spletno stran – kako narediš, da si viden kot “zadetek” v npr. googlu
Izdelala sem svojo spletno stran in jo objavila. Ker je bilo v sklopu te izdelave potrebno navesti tudi “meta-oznake” sem sklepala, da se s tem opredeliš kdo si in kaj delaš in da ko, npr. te nekdo išče v googlu in odtipka eno od tistih “ključnih gesel” ali pa ime tvojega podjetja, te to takoj vrže ven v iskalniku. Očitno naivno mišljenje.
Skratka, kaj moram narediti, da se ob zapisu imena mojega podjetja (ali drugih ključnih besed) pojavi link za mojo stran – po možnosti na prvih mestih po zadetkih?
Prosim, če kdo ve, hvala!
Nimam svoje spletne strani in se nikjer ne oglašujem, ampak če vneseš mojo dejavnost in ime, kaj šele ime in priimek, sem pa ta prva za plačanimi objavami. Recimo da se spoznava samo nekje tako na hitro v družbi, predstavim se ti z imenom, med pogovorom še izveš, s čim se ukvarjam, to vneseš v gugl in voila, ti sploh ni treba dosti gruntati, ker sem na samem vrhu zadetkov.
Pa ne bi rada bila … ampak proti temu verjetno ne morem nič?
v tekst čimvečkrat in odebeljeno in z velikimi črkami vpišeš magične besede, za katere misliš, da bodo iskani pojmi. To moraš seveda delati s smislom… mogoče ne vse zgoraj našteto hkrati, ampak poznavanje iskalnih pojmov in njihovo smiselno vključevanje v tekst definitivno pomaga 🙂
Drugi trik je objavljanje linkov na tvojo stran na drugih straneh. npr. če boš na tej strani, ki je zelo obiskana in iskana, objavila link na tvojo stran, kjer opisuješ izdelek AB, se bo že čez nekaj dni rating te strani dvignil. Zakaj misliš, da tukaj ljudje objavljajo “Joj, kaj pa mislite, a je tukaj varno kupovati?”, in pripopajo link. Vsaj pol teh je lažnih, delajo profesionalci 🙂
Potem pa še xml datoteke za iskanje, tega ne znam, vprašaj profija.
mogoče tu:
http://www.google.com/submityourcontent/website-owner/
klikneš na:
Add your URL
mogoče bo pa pomagalo 🙂
lp
Google ima precej kompliciran sistem za zadetke. Najprej si vzame čas da te prečekira in če vidi da si čez nekaj časa še tam, te počasi začne jemati za svojega. Potem gleda zapise v meta tagih in si o njih misli svoje. Kaj, ne ve nihče, samo upaš lahko, da kaj dobrega 🙂 Potem gleda, koliko ljudi te je iskalo v njihovem iskalniku. Če veliko, te začne riniti proti vrhu. Potem gleda, na koliko web straneh je objavljen link na tvojo. Poskusi na tvojem FB računu, pa na najdi.si pa na matkurja.si in podobnih zastonjkarskih. Pa seveda ne pozabit vpisat stran tudi v googla. Če pri preverjanju strani google posumi, da si z nelegalnimi metodami (kar pač on sam misli da je nelegalno) poskušala dvigniti rejting, te lahko bana za vedno in te pri njih ne bo nihče več nikoli našel. Takšna zanj nelegalna metoda je recimo , če v besedilu strani prevečkrat napišeš iskalne pojme. Eni so se znašli in so te besede vkomponirali v HTML kot komentar, ki se ne vidi. Tudi to je zanj nelegalno. Ali pa pisanje pojmov s pisavo ki je v barvi ozadja (da je ljudje ne vidijo) ali pa z velikostjo 1 pike (da jo spet ne vidijo). Vse to je nelegalno in sledi kazen. Če pa si bila pridna in potrpežljiva, te bodo dali v rezultate iskanja po kakem tednu dveh, morda šele po enem mesecu. To vse je normalno, zato samo počasi. Sicer pa zainteresiranim pošlji link po mailu, dokler ne boš v Googlu na vrhu. Pa še to. Če imaš tudi svojo domeno, traja lahko do par dni, da jo spravijo v svoj spomin vsi obstoječi domenski serverji. Do takrat pa za njih ne obstajaš.
P.S. Lahko pa se medtem naučiš štrikati. Bo ravno jopica končana, ko te bo Google končno posvojil 🙂
Stran vpišeš v vse ostale imenike, ki ti pridejo na misel. V google se sicer vpišeš vendar vnesel te bo sam, ko bo spoznal, da je tvoja stvar dovolj aktivna. Pomembne so ključne besede, aktivnost na tvoji strani, obisk in pojavljanje na drugih straneh. Naša stran je recimo potrebovala polnih 6 mesecev, da smo se prebili na prvo stran googla.
najbolj enostavna varianta je, da pri guglu zakupiš geslo in te vrže ven na prvem mestu, ko ljudje vanj vtipkajo to geslo.
tako je dormeo pri guglu zakupil geslo jogi (čeprav je to znamka od mebla) in če vpišeš v gugl jogi, ti najprej vrže ven dormeo 🙂
glede na to, da imaš podjetje, se ti to verjetno splača.
plačaš pa samo direktne klike na tvoj link
Forum je zaprt za komentiranje.