Najdi forum

Gmail – šumniki

imam težavo in sicer ko pošiljam sporočilo, v katerem imam šumnike š,č,ž mi jih, ko jih pišem normalno napiše, ko pa jih pošljem, pa se šumniki prekonvertirajo v grabljice. To mi prej ni delalo in tudi nimam v spominu, da bi kaj brskala po nastavitvah.

Imam dva g-mail računa in pri drugem je vse ok, pri tem pa ni.
Ima kdo kakšen nasvet kako naj to spremenim oz. kje naj preverim?

Hvala in lep dan imejte še naprej,

to po novem dela tud meni, ampak ne bi vedela zakaj 🙂

Tudi meni je to začelo delat pred kakšnim dnevom. Prej je bilo o.k. Sem preklopila na novi videz, pa je isto.

greste v nastavitve (desno zgoraj “nazobčan kolešček”) oz. settings, če imate v angleščini. na prvi strani čisto spodaj izberete
Use Unicode (UTF-8) encoding for outgoing messages
in SHRANITE nastavitev.

Ja, to je res rešitev.

Razen pri zadnjem mejlu, ki sem ga prejela prejle, so se mi šumniki normalno poštimali.

Hvala sfdgh-ju! Tudi jaz sem bila že pošteno blond:)

oooooo, ful ti hvala. Zdaj deluje :-))

Oooo…tole je pa tudi meni prišo prav.

Hvala in lep dan. 🙂

https://www.facebook.com/actio.si

O, hvala tole bom pa tudi jaz poskusila, ker sem se ravno jezila zaradi tega.

a mi lahko kdo pomaga v slovenščini, pritisnem na nazobčan kolešček, kaj pa potem: nastavitve za pošto, pomoč za pošto ali prijavite napako, lepo prosim za pomoč,
hvala

klikni na nastavitve za pošto

Morda ima kdo rešitev za dospelo pošto?
Z zgoraj navedenim rešiš svojo odhodno pošto, a vsa sporočila, ki jih dobivam od pošiljateljev, ki nimajo gmaila, so še vedno polna kvak…

Pri meni na gmail-u delajo šumniki normalno..

ampak tole “kodiranje unicode (utf 8)” je sam za odhodna sporočila. tega jaz ne razumem čisto. kaj pa prihodna sporočila? pri meni je problem s šumniki v obeh smereh. ni mi sploh nič jasno. sej tole kodiranje je bilo v nastavitvah skoz, zdej ga je pa kar naenkrat treba uporabit, če hočeš dobro delovanje. ah ja, tudi gmail ni tako zelo dober kot se govori. preden sem ga sploh uporabljala so mi vsi govoril pejt na gmail, ni nobenih problemov. no pa si zrihtam gmail in so bli že takoj problemi, pa ni delal, pa so maili prihajal z večurno zamudo, pa šumniki, pa roj. datum, pa tel. št.
mail kot čisto vsak drug. slej ko prej bo šlo tudi to po gobe.

Ponavadi vsak operater ponudi naročniku interneta tudi več poštnih predalov. Zakaj ne uporabite teh možnosti? Smešno zgleda, ko ima npr. neko ‘resno’ podjetje hotmailov ali googlov naslov, namesto domene siol.net, t-2.net, telemach, amis… itd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close