Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Nepravilen prikaz črk š in ž

Nepravilen prikaz črk š in ž

Imam problem, v Firefoxu in v IE se mi samo pri branju pošte na Gmailu pojavlja nepravilen ( nečitljiv) prikaz črk Š( ą ) in Ž (ľ ). začuda črka Č se prikaže pravilno.

To se mi dogaja samo v teh dveh odjemalcih ( IE in FF).V wordu in pri tipkanji v netlogu ali FB pa je pisava normalna . kako to popraviti in kje ali kaj spremeniti?

Hvala

Bogdan

Gmail je prenovil svoj nabiralnik in od takrat se to pojavlja, torej šumnikov ne pozna več. V navodilu sem našel zapisano, kako se lahko to odpravi in sicer je potrebno najti Pogled in potem odkljukati pravilni sistem kodiranja. a jaz tega polja Wiev (Pogled) ne najedem.

Pravkar sem si prek Gmaila poslal pošto – šumniki so bili vidni povsod: v Gmailu in tudi v prejeti pošti v Outlooku 2010. Torej, bržkone ne gre za neke spremembe Googla, ki jih omenjate. Nekje imate sami spremenjene privzete nastavitve.

..

Spremenjene privzete nastavitve?… Prisežem, da v zadnjih nekaj dneh (odkar so težave s šumniki) nisem ničesar spreminjala. :(((. je pa stvar zelo moteča.

Je kakšna finta s tisto funkcijo “omogoči prečrkovanje”?

evo, rešena težava:

http://www.internetne-novice.si/2011/11/gmail-utf-8-tezave-s-sumniki.html

lp, m

Zanimivo. Jaz imam na opisanem mestu nastavljeno privzeto kodiranje, pa je vse ok. Očitno imate nekateri izbrano nestandardno privzeto kodiranje. Sicer mi zajamrali prav vsi uporabniki gmaila. Bistveno je, da ste našli rešitev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close