Kateri netbook mi priporočate
Pozdravljeni, doma imam prenosni računalnik Lenovo, 15 inčni, za mojo uporabo zadostuje. Sedaj sem si vbila v glavo 10 inčnega, da bi ga lahko prenašala v službo (za pisanje tekstov) in mogoče kakšen skok na internet. A to, da je gor windows 7 starter, pomeni, da mi ni potrebno nič nalagati gor? Kaj pa to, da je gor windows 7 starter in android? Kateri operacijski sistem se potem zažene? Sedaj imam windows xp. Ne potrebujem nekaj hudo zmogljivega, prosim le za mnenja tistih, ki se spoznate, katerega izmed teh mi priporočate. Hvala in lp
Če ne delaš v službi cel dan z njim je izbira netbooka kar smiselna. Prej zaradi prenašanja kot pa zaradi praktične uporabe. Tipkovnica je drugače kar majhna in ti bo uporaba za dlje časa, kot je npr. pisanje daljšega teksta kar nekako utrujajoče. Človek se vsega navadi, bi se pa tudi manjše tipkovnice in skromnega ekrana (da ne govorim o mobilnih telefonih in milijon SMS-ih, kajne).
Windows Starter je operacijski sistem, tako kot je zdaj XP na tvojem prenosniku. Če pa je zraven še Android (operacijski sistem za tablične računalnike), pa še toliko bolje. Od viška glava ne boli. Ne vidim pa kakšnega posebnega smisla na takem prenosniku, ker je bolj prirejen za uporabo za prej omenjene tablice, ki se jih upravlja z dotikom po ekranu. Drugače so vsi dobri glede na svojo ceno, vprašanje je katerega se še dobi. HP-mini se dobi, za Lenovo pa mogoče še kje.
Forum je zaprt za komentiranje.