Najdi forum

VR format na DVD?

Kupila sem kamero, filme mi snema na male DVD-je v VR formatu. Morda kdo lahko pomaga, kako to posneti na klasičen DVD, ki bi ga lahko gledala na domačem DVD playerju. DVD pekač v računalniku imam – problem je le pretvorba, saj Nero tega VR ne zna zapisati na DVD video.

Vprašanje je, ali kamera snema DVD+VR ali DVD-VR (ki je v bistvu navaden DVD-RAM)?

Če ne veš vsaj napiši model kamere.

Kamera je Sony DCR-DVD92E, snema pa v formatih VIDEO mode in VR mode na nosilcih: DVD -R, DVD -RW, DVD +RW velikosti 8 cm.

Ahm, to je potem +VR format.

Če želiš to zadevo pretvorit v DVD Video, potem bo verjetno najlažje, če z DVD Decrypter pretvoriš(zripaš) +VR disk na računalnik. Dobila boš vob datoteko, katero lahko potem še urejaš ali pa zapečeš z nerotom v standarden DVD Video format.

Zakaj pa snemaš s kamero na VR format? Če točno ne veš zakaj in ne uporabljaš tistih par stvari, ki jih VR format omogoča, potem ti svetujem, da snemaš v Video mode. Tako ti odpade ta čiračara z nekompatibilnimi formati, posnetke pa lahko kar direk zapečeš na dvdje.

Imam problem, in sicer sem posnel film v video mode načinu.Sedaj pa ga ne morem odpreti.Poskusil sem v računalniku in sploh ne zazana cd-ja.Tudi dvd player mi javi napako.Na kameri pa posnetke lahko gledam.Ali lahko spremenim posnetke v vr način.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close