Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija instalacija novega routerja na starega

instalacija novega routerja na starega

Pozdravljeni!

Zataknilo se mi je pri instalaciji novega brezžičnega routerja. Ker nameravam brezžično omrežje uporabljati le občasno, mi za vsakdanje delo zadostuje stari router. Ali morda kdo ve, kako povezati 2 različna routerja? Prvi (stari) je DIGITUS, drugi (novi) pa CISCO Linksys E1000.
Sem že sledil navodilom s spleta, rezultat pa je ta, da se mi zdaj stari router več ne postavi v delovanje. Nov dela ok. Kako torej novega (cisco) povezati na starega (digitus)?

HVALA vnaprej za pomoč!

Ali ti novi ne omogoča žične povezave? Zakaj želiš imeti kar oba??

Ker ne potrebujem stalne brezžične povezave, ampak samo občasno.
Ja, novi Ciscov Linksys omogoča žično povezavo oziroma povedano drugače – tvoje vprašanje mi je pomagalo, da sem prišel do nove rešitve, na katero prej nisem pomislil: odklop wireless možnosti. Res, da je treba skozi menije in vpisovati geslo, a dobra stran te rešitve je, da ni potrebno imeti priklopljenih dveh routerjev. Enostavneje pa je seveda, da samo gumb pritisneš na novem routerju in brezžično omrežje je tu…
Bom videl, kako se bo v praksi obneslo tole “softwersko” vklapljanje in izklapljanje. Hvala za pomoč!

Hm, vidim, da ti gre na bolje… a še vedno ne razumem, zakaj bi sploh občasno izklapljal wireles prav na routerju??? Trenutno wireless povezavo lahko prekineš tudi v Windowsih in jo po potrebi spet vključiš.
Kaj te sploh moti? Sam delam na notesniku, vedno sta vključeni obe povezavi (wireles in kabel), pa ni nič narobe. Se morda bojiš, da bi kdo od sesedov uporabil tvojo wireless povezavo? V tem primeru nastavi le zaščito z geslom na routerju, pa imaš mir.
Ajd, pa dobro naj ti služita obe povezavi, stari router pa ne vrzi prehitro v kanto – nova roba se vse hitreje kvari.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close