obrazci
Potrebujem pomoč strokovnjaka za programe. V PDF datoteki imam obrazec (takšnega s kvadratki, in besedilom). Ker v PDF datoteki besedila ne morem prepisati bi ga rada imela v enaki obliki v Wordu. Ali obstaja kakšen način, da to prenesem v Word, ne da bi pri tem izgubila obliko?
Sem že poskušala konvertirati, samo mi je preneslo bodisi kot sliko, torej v njem ne morem nič spreminjati ali pa mi je prenesel samo besedilo brez okenčkov.
Če se lotin izdelave obrazca v Excelu ali Wordu, mi bo vzelo najmanj en dan za eno stran (imam pa jih 5) tako da 🙁
Uporabljam Open Office, (Word 2003) in legalne Windowse
hvala za pomoč že vnaprej.
Ali gre za pdf obrazec, v katerega je mogoče vpisovati podatke?
Takšen pdf obrazec je mogoče dokaj enostavno narediti v večih programih!
Možno je skonvertirati pdf dokument tudi v druge oblike ob ohranitvi oblike.
Za vnosna polja je potrebno potem poskrbeti v programu v katerem pač editiramo obrazec!
Lahko pogledam dokument, da vidim za kaj natančno gre in morda predlagam ustrezno rešitev.
Lep pozdrav
.pdf zapis se od zapisa wordovih datotek močno razlikuje. Ustvarjen je bil za pošiljanje pisnih oblik preko interneta, hkrati pa za zaščito pred morebitnimi posegi v datoteko. Programi, ki za pretvarjanje obstajajo, dokaj dobro opravijo z mesedilom in slikami, vendar pogrnejo pri pretvarjanju tabel. V svojem delu še nisem srečal takega pretvornika, ki bi to zadovoljivo izpeljal. Četudi bi tako dobili tabelo, bi bila ta verjetno nefunkcionalna in bi se razlikovala od originalne. Žal so .pdf datoteke izdelane z namenom in vam verjetno v tem primeru ne preostane drugega kot izdelava nove tabele. (poskusite uporabiti čarovnika za hitro izdelavo tabel)
lp.
Hvala vam za odgovore.
kako so te pdf datoteke narejene mi je jasno. Največkrat so dokumenti skenirani in potem shranjeni v pdf obliki. V takih primerih je težko konvertirati tudi če je besedilo oz. samo tekst. Tekst iz takih pdf datotek tudi ni moč kopirati. To so moje izkušnje.
Zakaj potrebujem izvorno obliko obrazca, nebi tukaj javno razlagala. S konvertiranjem bi svoje delo samo olajšala, ne da izgubljam čas za izdelavo enakih tabel. Excelov čarovnik za tabele v takih primerih ti ne pomaga, ker gre za zamike recimo okenčkov v posameznih vrstah, itd…
Vseeno hvala vam.
Forum je zaprt za komentiranje.