utorrent in brezžična povezava
Pozdravljeni!
Zanima me, kaj je vzrok, da vsakič ko prižgem utorrent in se mi prenaša izbrana datoteka, se brezžična povezava kar naenkrat po vsaj 2 ali 3 minutah včasih že takoj, ko jo začne prenašati, izključi. Znova vzpostavim povezavo ampak spet isto, kaj je lahko narobe?
Imam router WRT120N, ki mi drugače ko nimam prižganega utorrenta deluje normalno…Res pa je, da ko pride do prekinitve brezžične povezave se mi na modemu za hip ugasne Eth lučka, po 2 sekundah pa znova prižge…
Ali je tu napaka na modemu oz. povezaviz linijo ali na routerju.
hvala za pomoč!
Povsem lahko, da je napaka na:
– operacijskem sistemu računalnika (posodobi gonilnik svoje brezžične kartice). Ampak verjetni ni to.
– routerju (tudi jaz imam en star N router drugega proizvajalca, ki se je ves čas sesipal, dokler nisem izklopil nekaterih servisov, npr. Qos ipd.). Ko se je ruter razbremenil, se ni več toliko pregreval in je lažje procesiral tudi nepretrgan obsežen tok podatkov, ki je značilen za downloadanje. Se še zgodi, ampak redkeje. Včasih se zgodi tudi npr. na Youtube, še zlasti, če gledaš filme v boljši kvaliteti.
ne vem, kakšno znanje imaš. Lahko da ti bo oboje moral kdo pomagati. lp
Sem mel kar prav.
http://www.amazon.com/Cisco-Linksys-WRT120N-Wireless-N-Home-Router/product-reviews/B0028N6VNW
Ali malo igranja z nastavitvami ali menjava….
Novejši Linksys/Cisco brezžični ruterji (in zgoraj omenjeni WRT120N) so znani po zanikrni programski opremi, ki je inštalirana na njih. Takoj, ko pride do večje obremenitve – torenti, IP TV cepne wireless in ponavadi pomaga le reset.
Edina rešitev zanje je inštalacija nove programske opreme iz odprto kodnih projektov DD WRT ali Open WRT. Žal pa tvoj model ruterja ni pokrit s tema projektoma.
Poizkusi vrniti ruter prodajalcu (po mojem mnenju bi lahko uveljavljal stvarno napako) oz. ga zamenjati za model, ki je podprt z DD WRT ali Open WRT. http://en.wikipedia.org/wiki/Linksys_routers Če to ne bo šlo, je verjetno edina rešitev le omejitev pretoka torentov na torrent klientu na PC
Forum je zaprt za komentiranje.