Prosim pomoč – Windows 7
Zdravo
Do sedaj sem bil na windowsih XP, sedaj pa sem zamenjal računalnik in inštalran je Windows 7. Ker ga ne poznam, ne vem ali je namestitev v redu ali je kakšna težava:
1.) Ko se zažene, nikjer nimam orodne vrstice, tako kot je bila spodaj pri XP in je tudi nikakor ne morem priklicati. Tako da na koncu sploh nemorem ugasniti računalnia drugače kot s tipko.
Občutek imam, da mi puščica miške gre ven iz ekrana – ali je možno, da je ta orodna vrstica nekje zunaj ekrana in v bistvu obstaja, le jaz je ne vidim.
2.) Ko skušam odpreti npr. fotografije, seznam teh fotografij vidim, ko pa kliknem eno, da bi jo odprl, se ne zgoti nič. Prav tako se ne zažene npr. filmček,…
Ali v teh windowsih noben takšen program ni že v osnovi inštaliran in bi moral to naknadno naložiti. Imam “home version.”
Naložen imam Open office, vendar tudi ničesar ne morem zagnati.
Hvala za vsakršen nasvet.
Če si računalnik kupil s prednaloženo sedmico, težav, ki jih omenjaš, ne bi smelo biti. Če si nov OS nameščal sam ali kdo drug, mu le pokaži, kaj je spacal skupaj. Za uporabo določenih datotek je običajno treba dodatno namestiti nekatere programe: Flash Player, Acrobat Reader ali Foxit Reader, primeren predgledovalnik in urejevalnik fotografij, po želji tudi predvajalnik za filme in DVD predvajalnik. Open Office bi ti moral delovati brezhibno.
Očitno je bilo že v osnovi z nameščanjem windows 7 nekaj narobe.
Hvala za odgovor. Zadevo smo rešili včeraj, šlo je pravzaprav za “brezvezno” zadevo, vendar sam nisem vedel. Windows je bil prednaložen, šlo je za nov računalniki. Ko sem ga dobil sem priklopil vse kable. Menda ima monitor ločen kabel za digitalni in analogni vhod. Ker sem vklopil oba, je to očitno tako zmedlo ekran, da je odrezal levi in spodnji rob, tako da nisem videl borodne vrstive in nobene ikone, ker so bile vse na levi strani ekrana.
Ko smo analogni kabel odkopili, je ekran prikazal vse.
Zdelo se mi je, da moogoče ne kaže vsega, ker sem imel občutek, da z miško lahko grem ven iz ekrana. Ko sem se vračal nazaj, je trajalo malo časa, da sem prišel na rob ekrana…
Sedaj dela b.p. Upam, da bo to še komu pomagalo, vejetno še kdo priklopi računalnik tako nerodno kot sem ga sam….
Pozdravljen
imam windows 7, 64 bitni.
Ko hočem naredit Obnovitev sistema ne dokonča ga,če hočem varnostno kopijo narediti mi napise da je prišlo do notranje napake.Parameter je napačen.( 0x80070057).
zanima me kaj lahko naredim.Pred tem sem naredil disk za popravilo windowsov pa me zanima če lahko s tem kaj naredim
Hvala lepa za nasvet
bentmarko@gmail.com
Forum je zaprt za komentiranje.