Kako wlan-i in druga brezžična omrežja vplivajo na zdravlje ljudi?
tko, da dobivajo ture, pa kosmati ratajo po celem telesu, pa barva kože se jim spremeni v črno belo, pa 4 noge pa 4 roke jim poženejo….
Na zdravje ne vplivajo, EM valovanje pa je itak vsepovsod prisotno. Škodi lahko pri kakšnih močnih virih valovanja, kar pa wi-fi routerji absolutno niso. Usmerjene antene tudi ne, kakšni večji oddajniki pa mogoče, čeprav je težko dokazati. Torej, na splošno se ni treba bati, verjetno pa se je fajn izogibati večjim oddajnikom pri nakupu parcele (itak verjetno v bližini gradnja niti ni dovoljena).
ok, šalo na stran, wlan ma tak vpliv na človeka kt vsi radijski valovi, pa se ne pritožujete kej dost okol tega, samo wlan vas pa skrbi, če bi bilo pa res tolk škodljivo bi moral pa praktično že vsi pokrepat, sploh tisti k delajo pod raznimi tv in radio oddajniki in sprejemniki, pa tisti k delajo na sedežih mobilnih operaterjev…
no sej, se mi je zdel, da imate pri vas v glavi multiplo osebnost, zato govorite v množini…[/quote]
sej pravim, humor ni ravno tvoja močna stran[/quote]
tvoja tud ne kej preveč, sva nekje na istem…
Kakšno sevanje? Bodi malo bolj konkretna. Pri elektronskih napravah je sevanje zanemarljivo, saj se električna energija spreminja večinoma v toploto. Zasloni zadnja leta tudi niso več problem, ker je edino sevanje svetlobno, torej žarnica, ki sveti za lcd panelom. Wi-fi je tudi bolj kot ne zanemarljiv, ker dela na kratke razdalje->zadostuje ‘šibko valovanje’. Pri gsm aparatih gre na daljše razdalje in zato aparat potrebuje močnejše oddajanje signala (med govorjenjem), ampak tudi to ni tak grozen problem, saj roko na srce razen divjih klepetulj nihče ne preživi s telefonom na ušesu več kot par minut dnevno.
No… jaz sem te zadeve nekoliko preštudiral, ko sem preurejal stanovanje in je tako, da so moči teh polj res relativno nizke in njihovo ev. škodljivo delovanje še nedokazano.
Po drugi strani pa je tako, da so z visokimi močmi (le v testnih pogojih) uspeli dokazati povezave s slabšim zdravjem, raznimi (tudi tumorskimi) spremembami v telesu, ipd… vendar pa še ni poteklo dovolj časa, da bi lahko bili rezultati jasni in nedvoumni.
Zato sem se sam odločil, da se izogibam še večanju teh vplivov in imam doma namesto wireless routerja raje razpeljane kable in vtičnico “za vsakim vogalom”, celo na balkonu.
Mobitel je za vsak pogovor daljši od par minut raje na žični slušalki in dovolj stran od mene, predvsem pa ne govorim tam, kjer je zelo slab signal. To pomaga pri delovanju z nižjo močjo in posledično manjšim sevanjem.
čudno, da ste alternativci sploh na netu in v dosegu sodobne tehnike in tehnologije, če je vse res tko škodljivo kt pravte da je, zakaj potem ne živite v jamah al pa v hišicah nekje na drevesih sredi gozdov izven dosega moderne civilizacije?
Zato, ker je poštenih gozdov na svetu vedno manj, tiste, ki so proti njihovem krčenju, pa “napredneži” (v resnici večni otroci na dudki reklamne industrije) pobijete.
http://www.vecer.com/clanekteh2011053005650307
Biološki laboratorij iz Lozane je objavil raziskavo, v kateri piše, da tudi mobilni telefoni morijo čebele. Če pustite mobilni telefon blizu panja, postanejo čebele opazno vznemirjene, mnoge ne najdejo poti domov, umrljivost pa se poveča za desetkrat. In ne samo to. Čebela, ki poleti iz čebelnjaka, izpostavljenega mobitelu, je še nekaj ur zmedena in na travniku težko opravi svoje poslanstvo. Švicarji so naredili 83 eksperimentov po celem svetu in z različnimi vrstami čebel, simptomi pa so bili pri vseh enaki.
čudno, da ste alternativci sploh na netu in v dosegu sodobne tehnike in tehnologije, če je vse res tko škodljivo kt pravte da je, zakaj potem ne živite v jamah al pa v hišicah nekje na drevesih sredi gozdov izven dosega moderne civilizacije?[/quote]
Še dobro, da smo.
Če ne bi bili, bi živeli še v večjem dreku.
Predolgo smo bili tiho, zato pa živimo v vedno bolj zastrupljenem okolju, ker vlada le pohlep in sebičnost.
Iz enega bolj konkretnega članka: “… phones that were placed near or in hives in call-making mode.” Heh, zelo realen scenarij … not. Od vseh desetin milijonov mobilnih telefonov po vsem svetu močno dvomim, da jih je v vsakem trenutku več kot deset takih, ki ležijo zraven panja ali v njemu in vzpostavljajo klic.
Forum je zaprt za komentiranje.