Pomoč-zagon računalnika
Nujno bi rabila pomoč:
Pred nekaj dnevi sem domači računalnik malo prehitro izklopila iz elektrike — še predno se je program Windows dokončno zaprl. Ko sem ga kasneje hotela prižgati, se je prižgal in začel nalagati (prva stran Windowsov), vendar se nikakor ni naložil — tudi če sem čakala 10 minut ali več. Nekajkrat sem ga resetirala, pokazalo je prvo stran, kjer je pisalo, da je prišlo do neke napake in kjer je bilo več možnosti zagona (na normalen način, na varen način ….). Poskusila sem na vse načine, vendar se je vedno že po dveh sekundah nehal nalagati. Nazadnje ga še ugasniti nisem mogla drugače, kot da sem ga izklopila iz elektrike.
Kaj storiti? Obstaja kakšen način, kako pognati računalnik, ko se zgodi kaj takega? Vem, da sem v tem primeru čisto sama kriva, vendar se to lahko zgodi tudi ob izpadu elektrike…???
Hvala za vsak nasvet.
Takole, da ne moraliziram, verjetno se je med zaustavljanjem “zataknilo” na datotečnih sistemih ki poženejo Winse. Kot ste že rekli noben drug zagon Ni obrodil sadov, zato je edina varianta nova instalacija Winsov, še prej pa če imate v bližini kakšnega Guruja, ki to zna obstoječi HDD-disk priključite na drug PC (interno IDE/SATA) in prekopirajte pomembne podatke na kak zunanji USB disk!.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.