Najdi forum

usb ključek

Sin je dobil v dar usb ključek-ker je to nekaj novega pri nas bi vas prosila če mi lahko kdo pomaga kako se ga uporablja..Hvala.

USB ključek uporabljaš za shranjevanje podatkov, kot npr. CD, DVD … vtakneš ga v pravokotno luknjo na računalniku, večinoma kje na sprednji strani. Z USB ključka lahko na tanovih (ploščatih) televizorjih predvajaš filme, slike, glasbo (če imajo prav tako pravokotno vtičnico, da lahko ključek vtakneš noter).

Luknjo za ključek sem našla -zdaj pa me zanima kako lahko shranim naprimer fotografije…a moram imeti kak poseben program?

Čist enako, kot bi jih shranjevala na CD – poišči, pod katero črko se ti je “odprl” ključek (c-trdi disk; d-CD ali DVD; e- USB (na primer)). Programa ne rabiš nobenega, windowsi so čist dovolj.

USB ključek je praviloma namenjen izmenjavi podatkov, ne arhiviranju (shranjevanju) in prenosu podatkov.
Če imaš win xp in novejše, bo, ko vtakneš usb ključ v ustrezno vtičnico, računalnik sam zaznal napravo.
Kako na usb ključ zapisuješ podatke?
– v “raziskovalcu” oz. “exsploreerju”, ko vtakneš usb ključek v vtičnico, se ti v seznamu diskov pokaže nov disk (E, F ali kaj podobnega) in potem na njem normalno lahko delaš mapice, prenašaš podatke z drugih diskov na tega, ipd…

jaz sem zdaj vse diske pregledala pa ne najdem nikjer usb ključka.Kot da ga računalnik ni zaznal

Poglej na namizju, ko vtakneš ključek v režo, ti verjetno kaj pokaže oz. ti računalnik zazna novo napravo. So pa ključki pod različnimi imeni in ti izpiše ime tega ključka npr. Patriot, Adata,take MS, Transcedent,Data Traveler in podobno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close