Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Varen nakup na internetu?

Varen nakup na internetu?

Je nakup izdelka na strani,ki je označena s Secure Order Form in ključavnico varen? Se kdo spozna na to? Ponavadi kupujem preko Pay-pala,tokrat pa to ni mogoče ampak zahtevajo kreditno kartico. Kakšne so vaše izkušnje?

Jaz jim ne zaupam.

Če se bo le dalo,se bom še naprej izogibala takim nakupom,če je pa kaj nujnega,pa prosim znanca,da ko kaj naroča zase,naroči še mojo stvar in si poštnino deliva.

Ja saj, ampak stvar me res mika, ovira pa me strah pred zlorabo kartice.

Če ne ponujajo druge možnosti plačila, je že to sumljivo …

Najbolj ljubim perle, ki svoje kartice ne bi izpostavljale zlorabam, potem pa fehtarijo okoli, da bi prek koga kupile.
Jih je čedalje več. Kot pijavke.

Dej ne tež,k pojma nimaš.Za eno stvar na kvatre….Eh,brezveze da ti sploh govorim.Če sem jaz pijavka si ti hudič tečen babji!!

Ja, znancem naj kartice kar zlorabljajo, sam da moje ne … Eni ste res krasni.

No, jaz že leta kupujem preko interneta, sicer večinoma v SLO, razen nekaj letalskih kart, vedno plačam s kartico. Tudi pri rezervaciji hotelov dam za garancijo številko kartice. Če si pozoren, s kom imaš opravka, nima it kaj narobe.

Treba je prebrat pogoje, s katerimi ste se strinjali, ko ste nabavili kreditno kartico. V mojih pogojih jasno pise, da nisem odgovorna za nakupe, ki jih nisem osebno izvrsila. In drzi tudi v praksi, ko je nekdo kupil laptop z mojo kartico in nekdo drug kupil karto za vlak v Spaniji, me banka za stroske ni bremenila.

Ne vem pa, ce isto velja za debitne kartice.

Desetletje uporabljam kartico za nakup preko interneta pa je bilo vedno vse vredu. Če gre za znano trgovino, imajo zaščiteno stran in po možnosti zahtevajo še vnos secure code potem kar kaorajžno. Paypal je sicer zelo fajn zadeva in ga veliko uporabljam vendar tudi tukaj se ne počutite tako povsem varni. Pravi hekerji znajo vdret praktično povsod.

Dej ne tež,k pojma nimaš.Za eno stvar na kvatre….Eh,brezveze da ti sploh govorim.Če sem jaz pijavka si ti hudič tečen babji!![/quote]

Kakšno vezo ima, kolikokrat kaj kupiš??? Nabavi si sama! Ja, nekomu drugemu pa lahko zlorabijo kartico, ko kupuje zate?

Poglej malo na forum kupim/prodam. Non.stop! Jaz bi pa tole imela. Mi lahko kdo kupi? Jaz sem videla pa tole. Kako cort! Mi lahko katera naroči?
Jebelacesta babe, ste komot! Hvalabogu je naivnic, ki se gredo ta špas, čedalje manj. Ker začne se z enim artiklom, potem pa z dvajsetimi še ne neha. Ampak glavno, da so vaša kartice varne pred zlorabami???

Znanka zadnjič: Ej, a ti kaj kupuješ prek neta? Ja, ful. Ti? Ah, kje pa, mi lahko kaj ukradejo. Ej, a bi naročila še zame? ????

leta in leta že kupujem prek neta ! ! od zdravil do oblačil ! kakšne fobije imate ? koliko jih poznate s slabo izkušnjo ? kr neki , no ! pa saj nismo v srednjem veku !

Poguglaj trgovino, če ni neka znana. Pri dobro znanih firmah je pa kartica ogrožena enako kot kjerkoli, kjer jo prodajalcu podaš fizično.

Ja hvala za mnenja, bom kar naročila. Prodajalec zagotavlja varnost, tako da bom kar zaupala. Dejansko ne poznam nikogar s slabimi izkušnjami – to pa zato, ker nihče od prijateljev ne kupuje preko interneta, tako, da ne morem primerjati…

Dej ne tež,k pojma nimaš.Za eno stvar na kvatre….Eh,brezveze da ti sploh govorim.Če sem jaz pijavka si ti hudič tečen babji!![/quote]

Kakšno vezo ima, kolikokrat kaj kupiš??? Nabavi si sama! Ja, nekomu drugemu pa lahko zlorabijo kartico, ko kupuje zate?

Poglej malo na forum kupim/prodam. Non.stop! Jaz bi pa tole imela. Mi lahko kdo kupi? Jaz sem videla pa tole. Kako cort! Mi lahko katera naroči?
Jebelacesta babe, ste komot! Hvalabogu je naivnic, ki se gredo ta špas, čedalje manj. Ker začne se z enim artiklom, potem pa z dvajsetimi še ne neha. Ampak glavno, da so vaša kartice varne pred zlorabami???

Znanka zadnjič: Ej, a ti kaj kupuješ prek neta? Ja, ful. Ti? Ah, kje pa, mi lahko kaj ukradejo. Ej, a bi naročila še zame? ????[/quote]

Dej ti nedojebana tečnoba,ne blebetaj k pojma nimaš,predvsem se pa brigaj zase in pa seveda,jaz ti nisem kriva,če nimaš okoli sebe prijaznega človeka,kako ga bi pa imela,lej kakšne imaš!
Skuhaj kosilo,potem pa spelji tečno ritico na sprehod,morda ti bo sonček ogrel srce in odtajal žlehtnobo.
Lep sončen dan ti želim,sitkica. 😉

Znanka zadnjič: Ej, a ti kaj kupuješ prek neta? Ja, ful. Ti? Ah, kje pa, mi lahko kaj ukradejo. Ej, a bi naročila še zame? ????[/quote]

Dej ti nedojebana tečnoba,ne blebetaj k pojma nimaš,predvsem se pa brigaj zase in pa seveda,jaz ti nisem kriva,če nimaš okoli sebe prijaznega človeka,kako ga bi pa imela,lej kakšne imaš!
Skuhaj kosilo,potem pa spelji tečno ritico na sprehod,morda ti bo sonček ogrel srce in odtajal žlehtnobo.
Lep sončen dan ti želim,sitkica. ;)[/quote]

Hehe, zlato pravilo foruma – bolj ti nekdo odgovori z agresijo in žaljivkami, bolj veš, da si s svojim postom zadel v črno. Ker veš, da imam prav, z argumenti pa mi ne znaš postreči. In potem žališ in se zatekaš k nedojebanosti. Ker drugega odgovora nimaš ali pa drugače ne znaš.
No, ti pri meni nisi zadela, zato se lahko ob tvojih poskusih, da me vržeš iz tira, samo sladko nasmehnem. In moji smajliji so iz srca, ne skozi stisnjene zobe. :))))

Imam eno kartico, ki jo uprabljam izključno za internet. Kartica ima namenoma nizek limit in me zloraba niti ne skrbi. Ok, bi me pojezila, ampak se mi v 12 letih od kar jo imam še ni zgodila zloraba pa nakupujem redno. Zagotovo vsaj 1x na mesec, ponavadi pa več.

Lep sončen dan ti želim,sitkica. ;)[/quote]

Hehe, zlato pravilo foruma – bolj ti nekdo odgovori z agresijo in žaljivkami, bolj veš, da si s svojim postom zadel v črno. Ker veš, da imam prav, z argumenti pa mi ne znaš postreči. In potem žališ in se zatekaš k nedojebanosti. Ker drugega odgovora nimaš ali pa drugače ne znaš.
No, ti pri meni nisi zadela, zato se lahko ob tvojih poskusih, da me vržeš iz tira, samo sladko nasmehnem. In moji smajliji so iz srca, ne skozi stisnjene zobe. :))))[/quote]

Jaz nima tebi,kaj razlagat in argumentirat,kako in kaj,ker si neznanka.
Ti se kar tolaži in uživaj z mislijo,da si me blazno prizadela s svojim pisanjem.Naj ti tekne hranjenje z napadanjem in bedarijami s katerimi se hraniš.:))
Aja,pa še to,nickname ti paše 100 na uro,kar tako naprej,ampak jaz zdele nimam več časa zate,ker grem pa-pa.Če ti pa uspe,se pa ta čas,ko mene ne bo,futraj s kom ali čim drugim,da ne shiraš.
Lupčka sam zate,pijavkica. 😉

Moji znanki pa se je zgodilo nekaj slabega insicer je naročila in plačala po ulala ceni neko hudo torbico (poznana znamka), ko pa je pošiljka prišla v Slo, jo je zasegla carina in so ugotovili, da gre za ponaredek; tako je ostala brez reeees veliko de narja in še torbice :-/

No, ti pri meni nisi zadela, zato se lahko ob tvojih poskusih, da me vržeš iz tira, samo sladko nasmehnem. In moji smajliji so iz srca, ne skozi stisnjene zobe. :))))[/quote]

Jaz nima tebi,kaj razlagat in argumentirat,kako in kaj,ker si neznanka.
Ti se kar tolaži in uživaj z mislijo,da si me blazno prizadela s svojim pisanjem.Naj ti tekne hranjenje z napadanjem in bedarijami s katerimi se hraniš.:))
Aja,pa še to,nickname ti paše 100 na uro,kar tako naprej,ampak jaz zdele nimam več časa zate,ker grem pa-pa.Če ti pa uspe,se pa ta čas,ko mene ne bo,futraj s kom ali čim drugim,da ne shiraš.
Lupčka sam zate,pijavkica. ;)[/quote]

Itak, argumenta, zakaj je okej, kar počneš, pa še zmeraj ni. Si naredila kilometrski krog okoli osnovne teme. Pa ne govori mi, da meni nimaš kaj razlagat, ker točno to počneš, samo z otročarijami in ne na nivoju odraslega človeka.

Da se vrnem k temi: jaz bi rekla, da je odvisno, kaj za ena firma to je. Ce gre za nakup sex igrack iz Rusije ali original Gucci torbice iz Kitajske, jim jaz nikakor ne bi zaupala. Ce pa gre za kaksno nemsko ali anglesko firmo, bi najprej malo pogooglala kaksne reviewe dobiva firma in potem ustrezno reagirala, se pravi narocila ali sla drugam. Kupujem tudi jaz ze vsaj 10 let po netu, vse mogoce stvari in razen ene slabe izkusnje s slovensko firmo (nedobavljena roba) se je vse srecno izteklo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close