Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Shranjevanje digitalnega potrdila….

Shranjevanje digitalnega potrdila….

Imam digitalno potrdilo SIgen-ca.Vem, da ni o.k. hraniti digitalnega potrdila na računalniku zaradi zlorab in me zanima kje jih vi shranjujete. Kaj mi priporočate?

usb ključ

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

kako to misliš, ni dobro hraniti? saj konec koncev mora biti na računalniku, da ga lahko uporabljaš za razne aplikacije, do katerih dostopaš od doma…

jaz ga imam poleg tega za backup izvoženega in shranjenega še na zunanjem disku in cdju

Ja kaj pa, če ti ukradejo računalnik ali pa ti kak heker pride do potrdila? Jaz mislim, da se ni za hecat.

ja ga pač prekličeš, konec koncev je isto kot z bančnimi karticami, tudi potrdilo je zavarovano z geslom… uporabljam tri digitalna potrdila in niti pod razno se mi ne da vsakič iskati in priklapljati usb ključa 🙂

Kot so ti povedali že drugi… Digitalno potrdilo je itak uvoženo na računalnik. Kar pa se tiče varne hrambe, ko digitalno potrdilo izvoziš na CD ali USB ključ je pomembno, da gesla ne napišeš na CD ali pa v kakšno datoteko poleg certifikata. Aja pa geslo naj ne bo tvoje ime ali ime psa….. Bodite bolj izvirne z gesli.

Če imaš na PC-ju shranjeno digitalno potrdilo, je verjetnost sicer zelo zelo majhna, da se kdo spravi nate , a možnost obstaja in previdnost ni nikoli odveč. Ko se zloraba zgodi, ke že prepozno in je lahko že povzročena velika škoda… tukaj vidim, da posamezniki zelo podcenjujejo varnost. Po toči zvoniti je prepozno.

Zato se za take namene uporablja se ActivIdentity pametni USB ključ, ne pa navaden USB ključek, kot je nekdo zgoraj napisal.

imam pa tole kartico http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_6158_1102000_Pametna_kartica_Gemalto__NET
za digitalna potrdila.

navaden ključ se ti lahko uniči, pa CD, DVD tudi…tole je taščiteno z geslom.

tole je pa neuničljivo al kako? kaj pa če ti čip poči ipd. si pa isto tam kt če se ti unič cd, dvd al pa ključek… vsekakor je pa tko, da digitalna potrdila so skor da najslabša možna varianta, vsaj kar se spletnega bančništva ipd. tiče pri nas, k je več al manj vse kar je naše gore list vezano na IE…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

ta ključ pa ni poceni…. jaz imam dig.potrdilo na navadnem usb-ju, ga uporabljam samo zato in mi leži v predalu. pač, če bom slučajno rabila…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close