Najdi forum

oznake za filme

Ko izberem film na spletu, katere oznake naj ima, da je dobre resolucije? Bom vesela, če mi malo pojasnite kaj katera pomeni.
Jaz imam nov računalnik in TV pa bi rada videla kaj zmore moj TV.

Izogibaj se filmov, ki so v formatu DVD, DVDrip ali Divx.

Povleci dol filme ”zapakirane” v Makaveli datoteke, oziroma imajo le te končnico .mkv. V imenu datoteke filma pa je navadno zapisan še format slike, npr. 1080p ali 720p, kar je oznaka za FULL HD oz. za HD filme.

zakaj bi se mogla izogibat DVD in DVDrip…Moje mnenje ni se treba izogibat…ker mkv. format oz. za HD filme so tut same dadoteka prevelike in zna bi problem če maš Internetno povezavo švoh..

Tko da se ji ni treba izogibat DVD in DVDrip tko da lahko to vleče dol ker je vredi kvaliteta..če pa ma super povezavo oz Hitro pol pa na še pogleda HD filme..

DVD in DVDrip in Divx so meni tud čist v redu.

Za ogled vsebine filma so tudi DVD in DVDrip in Divx čisto v redu. Za mene so novejši filmi z DVD-ja povsem v redu, če jih gledaš na ekranih tja do 40 col. Vendar pa za nas ”pikolovce” ne več dovolj, ker se (kar tudi ni v redu) ukvarjamo s pokrajino v filmu in ne z vsebino filma.

Sem pa zelo presenečen nad kakovostjo filma, ki se predvaja preko IP televizije v standardni resoluciji. Zares dobra slika glede na omenjeno resolucijo.

Buča stara je spraševala kaj zmore njen novi TV. Zato ji svetujem naj potegne film kot sem ji napisal. V nadaljevanju bo pa že sama ugotovila, kaj ji odgovoraja.

Za .mkv filme moraš imeti že vsaj malo boljšo strojno opremo računalnika, in sicer soliden procesor (vsaj dual core), tv ni tako pomemben glede zmogljivosti, važno je, kakšno resolucijo premore… in solidno grafično kartico.
Velikost teh datotek za 720p je okoli 4,2 GB, za 1080p pa 8 GB.
imaš tudi blueray – 40 GB in HDDVD isto okoli 40GB.

dvd, dvd-rip je kar vredu, če imaš majhno televizijo in pa tudi če nisi zahteven glede kakovosti slike, obvezno se pa izogibaj kraticam, ki so dodane, in sicer TS, telecine, CAM ipd.
Velikost teh datotek je okoli 700 MB ali 1400 MB (če sta dva CD-ja po domače)

Najboljši nasvet je, da si potegneš dol te verzije, pogledaš in pri sebi ugotoviš kaj ti najbolj odgovarja.

za gledanje uporabljam media player classic – home cinema, paket kodekov pa ffdshow.

Ivan, imaš prav.
Sledila sem tvojim nasvetom in potegnila dol filme z oznako HD. So se vseeno hitro naložili in slika je veliko boljša od ostalih oznak. Naučila sem se tudi računalnik povezati s TV in to s tvojo pomočjo Hvala ti ;-))))
Edino, kar mi še ne uspe so podnapisi. Če film nima podnapisov, jih ne znam “pripopat”.
Tako, da moram izbirat filme, ki so že s podnapisi :-(((

LP, BučaStara

http://thepiratebay.org/search/The%20King%5C%27s%20Speech/0/99/0

kateri od teh je najboljši, full Hd, ali kaj podobnega.
Ker imam velik TV se pozna , če je film v boljši resoluciji.
Hvala in poljubčke vsem.

To kar je nalinku ni niti en HD filem..Drugače..pa DVDR je naboljša kvaliteta..

Buča stara!

Včasih ali pa vsaj za začetek si poenostavi stvari. Pojdi na stran s torrenti in poišči kak film. Npr. tale. In prvi (če še dela povezava tako kot treba) je film v HD. Odpri podnapisi.net, poišči podnapise za iskani film, ki so navadno zelo enaki imenu kot ime filma na torrentu. Potegni vse skupaj dol in ”voila”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close