Najdi forum

odpiranje PDF datotek

uh te PDF datoteke in problemi z njimi. Namreč na spletnih straneh ne morem odpret javno dostopne PDF datoteke (PDF datoteke na spletni strani DURS-a…).

Imam legalne XP Windovse, uporabljam OO, za opiranje PDF datotek imam inštaliran Foxit Reader, imam inštaliran tudi Acrobat Reader 9.2 – pa kljub temu ne gre in ne gre odpirati PDF datotek.

V kakšnem grmu tiči zajec? Verjetno nastavitev, a žal ne vem kje. Prosim nasvet – po možnosti v slovenščini.

Hvala vam že vnaprej.

Sicer ne vem za katere datoteke gre, vendar nekaj naključnih (»testnih«) sem odprl brez težav.

– Ali ste odpirali pdf datoteko v brskalniku?
– Ali ste prenesli (v celoti) datoteko na svoj računalnik?
– Ali ste poskusili na kakšnem drugem računalniku?

Če boste imeli težave še naprej, morda pomaga, da ponovno inštalirate novo verzijo Adobe Reader X. http://www.adobe.com/products/reader.html
[list][hr]
Sitemske zahteve:

Windows

• Intel® 1.3GHz or faster processor
• Microsoft® Windows® XP Home, Professional, or Tablet PC Edition with Service Pack 3
  (32 bit) or Service Pack 2 (64 bit); Windows Server® 2003 (with Service Pack 2 for 64 bit;
  Windows Server® 2008 (32 bit and 64 bit); Windows Server 2008 R2 (32 bit and 64 bit);
  Windows Vista® Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate, or Enterprise with
  Service Pack 2 (32 bit and 64 bit); Microsoft Windows 7 Starter, Home Premium,
  Professional, Ultimate, or Enterprise (32 bit and 64 bit)
• 256MB of RAM (512MB recommended)
• 260MB of available hard-disk space
• 1024×576 screen resolution
• Microsoft Internet Explorer 7 or 8; Mozilla Firefox 3.5 or 3.6
• Video hardware acceleration (optional)[hr]
[/list]

Če boste v stiski, povejte za katere datoteke gre in vam jih poskusim pripraviti tako,
da boste lahko prebrali tisto, kar vas zanima.

preverjeno iz lastnih izkušenj: FoxIt reader ne poje vsega pravilno. Priporočam Adobe Acrobat reader, čeprav je glomaznejši.

Myd

Hvala za pojasnilo, do sedaj sem vse te datoteke brez težav odpirala.

Bom odgovorila na tvoja vprašanja po vrsti
– da pdf datoteke sem odpirala v brskalniku (Google) in na spletni strani DURS-a
– me sploh ne vpraša za možnost prenosa datoteka na računalnik ( vseh pdf datotek pa res ne potrebujem na svojem računalniku)
– sem poskusila tudi na drugem računalniku (na faksu) dela ok

sedaj sem inštalirala eno staro verzijo Acrobata, ki sem jo našla med CD-ji, koliko časa bo deloval pa ne vem.

Modri dirkač – hvala za nasvet a to mi je svetoval že klemenx pred leti, kar pomeni, da imam tudi Foxit reader 🙂

Fantje hvala za nasvete

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close