izbrisane slike iz picase? izgubljene?
To isto je naredil moj sosed. Takoj prenehaj delati z računalnikom (ker to sproti briše po disku, in ko je nek segment prepisan, ni poti nazaj).
Poskusi z http://ntfsundelete.com/ , če se ne boš znašla, pa poišči nadebudnega soseda ali pa servis. Možnosti so dobre, mi smo povrnili večino.
Seveda se da iz diska dobit podatke(odvisno kje se nahajajo podatki oz. kakšne vrste so)..sicer 100% noben ne garantira……
Pol pa dopiši še tarife….ker za ene usrane slike ničvredne se ne splača niti v avto usest…
O vrednosti slik predlagam, da presodi vsak sam. Jaz sem samo odgovoril, kako tehnično to rešimo. Midva s sosedom servisa nisva rabila, nekdo pa ga lahko da rabi.
Še dodatek: predlagam, da za rešene slike pripraviš ustrezno velik USB ključ – da se rešene slike dajejo na ključ in ne na morebiti dele diska, kjer so zapisane zbrisane slike.
pod b, ne, nikjer ni kopij. smo imel namen dat vse na dvd, pa ni še zneslo. moja boljša polovica, ki ima manj blage veze kot jaz pa nonstop nekaj briše ´(je prav bolan s tem brisanjem), briše maile v outlooku, briše dokumente na wordu, ker kao delajo zmedo, ker tega ne rabimo več. tako je pravilno zbrisal slike iz pikase, ki niso bile naše (jih nismo več rabili) ker sm jih le za nekoga pošiljali v razvijanje…in hkrati zgleda pomotoma zbrisal še enih 800 naših slik.
Lej, tale zgodba naj bo v poduk vsem tistim, ki svojih slik ne obdelujejo tako, kot piše pod b). Jaz slik ne vzamem iz fotoaparata, če nimam 2 uri časa, da naredim cel postopek.
Sem pa ženo navadil, da če si želi ogledati slike prej, potem vzame iz fotoaparata kartico, jo vtakne v čitalnik kartic in tam pogleda fotke, jih da na facebook ali pošlje prijateljici, če je potrebno.
Dokončno pa fotke dajemo iz fotoaparata takrat, ko je čas za b).
Ene fotke nismo zgubili do danes. No, razen enkrat, ko se je sesula kartica v fotoaparatu. Pa še tam smo jih rešili več kot pol. Iz diska pa nobena.
Forum je zaprt za komentiranje.