Najdi forum

Sony Ericsson W995

Pri omenjenem telefonu ( mobitel) me zanima, če je že vse gor, da navigacija deluje, ali pa je treba še kaj gor inštalirati? Hvala.

1. Ima GPS čip
2. Najbrž ima vgrajen A-GPRS sistem, to pomeni naslednje:

– poveže se preko satelitov, da dobi svoje koordinate (je brezplačno)
– poveže se preko interneta (wifi, umts, edge, gprs) na internet do goog-logih map
kjer ti grafično pokaže zemljevid kjer se nahajaš – to je pa plačljivo (wifi je druga zgodba) –

3. Nima vgrajene dodatne programske opreme, npr. Garmin in podobno, temveč jo lahko
dodatno kupiš in instaliraš, potem je pa vse brezplačno
4. lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala.
Da, ima A-GPRS
Malo berem po netu in je Garminov mobileXT samo za telefone z symbain OS, SE W995 pa tega nima, se mi zdi?

Hja če ima pa Windows CE, potem pa pač instaliraš garmin-a za Windows CE pa je
zadeva ravno tako urejena.
Karte pa instaliraš na zunanjo spominsko kartico – dela je pa cca. 2 uri (ker je prenos
preko USB-ja na kartico tako počasen)..

imam omenjeni telefon…..gps…eno velko sranje…priporocam uporabo garmina
ne vem od kod ideja da bi se instaliral gor garmin za windows ce ???? saj ta telefon nima windows CE
doticni garmin xt pa seveda tudi ne gre gor….prenalozen je wayfinder vendar je zanic (se sesuva), prenalozen je tudi google maps, vendar nima vodenja..tko da je to tudi zanic
po 1 tednu matranja lahko recem da sem zelo zelo razocaran z gps funkcijo telefona

ne vem od kod ideja da bi se instaliral gor garmin za windows ce ????

Anica8
Malo berem po netu in je Garminov mobileXT samo za telefone z symbain OS, SE W995 pa tega nima, se mi zdi?

Namreč nisem šel preverjati po netu, kateri OS ima ta telefon, ampak sem verjel Anici8, ker
če kupuje novo napravo, bo najbrž že vedela kateri IOS ima, torej sem napisal malce
obojega in garmin xt in garmin ce 🙂
Lahko me ”tepeš”, pa se ne bom počutil krivega.

Aja – odkar imam Iphone – so vsi ostali gsm aparati samo igračke iz kinder jajčk 🙂 🙂 z pisali (butasto), ali brez (še bolj) 🙂

perice77
Google maps ti izračuna pot, vodi te pa ne. Ali ti vsaj kaže tvojo trenutno lokacijo.To bi bilo že nekaj…
Wayfinder pa se ne poveže z sateliti ( jih ne najde). Ali se je to proti kakšnemu plačilu potrebno še kje registrirati, ali kako?

Zanima me, če kdo ve kaj bi lahko bilo narobe z mojim telefonom. Star je pol leta. Ko začnem pregledovati slike v upravitelju datotek, mi kaže, da so ‘zlomljene’, jih ni mogoče pogledati ali pa so prevelike. Posledično jih ne morem uporabljati za ohranjevalnik zaslona, ozadje ali karkoli drugega. Prav tako izginejo tudi ikonce pri aplikacijah, igrah in zaznamkih v internetu. Ko ga prižgem in ugasnem, včasih rabi zelo dolgo da se prižge, in potem spet vse dela normalno. Ampak samo za kakšen dan. Poleg tega včasih zablokira, zadnje čase pa imam probleme tudi z polnenjem. Ko priključim na polnilec se velikokrat sam neha polnit, in potem začne naprej, ali pa sredi polnenja začne goreti zadaj rdeča lučka in javlja napako pri polnenju.
Težave imam tudi z internetom. Ko se želim priključiti na internet (preko operaterja) piše da manjkajo nastavitve. Karkoli nastavim, ali ne nastavim kasneje mi piše, da nastavitev ni bilo mogoče nastaviti. Včasih je internet delal brez problema.
Ima kdo izkušnje s takimi težavami? Baje je s servisi problem tako da me zanima če se da tudi drugače rešit problem. Hvala 🙂

Zanima me, ali se da na w995 naložit kakšen program, da GPS dela brez ovezave na net. Rabil bi tak program ( po možnosti brezplačen ) in postopek nalaganja na telefon.

@ Borounicka

Glede na to da imate težave z aparatom, predvsem ugašanje, zmrzovanje… bi vam svetovali, da posodobite firmware telefona. To lahko storite tudi sami. Vso pripadajočo programsko opremo najde na http://www.sonyericsson.com/cws/cws/home?cc=si&lc=sl. Lahko se obrnete na pooblaščenega serviserja in jih prosite za posodobitev. Če je telefon v garanciji, ne bi smelo biti težav.

@ Roso

Tudi vam svetujemo, da povprašate neposredno na pooblaščenem servisu, kjer vam bodo lahko najbolje svetovali.

Pooblaščeni servis za Sony Ericsson pa je TopTIME d.o.o.. Najdete jih na Litostrojski 44F
v Ljubljani. Dosegljivi so tudi preko telefona na številki 01/ 600 50 00.

Lepo vas pozdravljemo,

Maja Lapajne
Naročniški sektor

Si.mobil d.d. www.simobil.si I info@simobil.si I 040 40 40 40

Za w995 obstaja brezplačna navigacija We-Travel. Povezuje se prek satelita, brez interneta. Vse potrebno pa dobiš na tejle strani[/u][/i][/b][/url], od programa, do map. Sicer je mapa Slovenije bolj uboga, ampak vseeno. Za kaj resnejšega priporočam Garmin…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close