Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija nakup bele tehnike v IT / AUT

nakup bele tehnike v IT / AUT

Se bom navezala na spodnjo temo o nakupu gospodinjskih aparatov. Avtorici nekateri svetujejo, naj nakup opravi v tujini. Ker se tudi sama počasi ogledujem po novem pralnem stroju, bi vas lepo prosila, če mi lahko poveste, kje (v katerih trgovinah) kupujete belo tehniko – v Avstriji ali pa v Italiji. Že vnaprej hvala za odgovore!

Najbrž da je bilo v spodnjem nasvetu mišljeno, naj avtorica teme pogleda po tujih SPLETNIH trgovinah.

Sicer ti pa iz prakse lahko povem, da je v mercatorju in merkurju v Novi Gorici kar precej Italijanov, ki pridejo kupit belo tehniko. Že dolgo pa nisem slišala, da bi kakšen Primorec šel po belo tehniko v Italijo. Zato ne verjamem, da bo tam čez mejo kaj ceneje kot je v Sloveniji.

Na Madžarskem vem da je ceneje, kupila v Lentiju plinskii štedilnik Gorenje več kot 1x ceneje. Tudi zamrzovalne omare Gorenje veliko cenejše. Za pralne stroje ne vem, ker nisem gledala.

več kot 1x ceneje? kolk so ti pol dali, da si kupila ta štedilnik?

A tisti, ki dražje tehnične predmete kupujete v tujini, preverite, kako je z garancijo?
Je že fajn, če dobiš npr. pralni stroj v Avstriji za 100 evrov ceneje. Ampak ja ti pol to pomaga, če se kaj pokvari, garancije pa v Sloveniji ne moreš uveljavljat?

zato pa preveriš, če ima izdelek evropsko garancijo – jo lahko uveljavljaš tudi pri nas.

zato pa preveriš, če ima izdelek evropsko garancijo – jo lahko uveljavljaš tudi pri nas.[/quote]

Vsi Gorenjevi izdelki imajo 5 let garancija, tudi če so kupljeni v tujini. Preverjeno, na žalost (ker se je pokvarilo) in na srečo (da je garancija še veljala:))))

Jaz živim v Italiji pa sem kupila pralni stroj, pomivalc, hladilnik in pečico v Sloveniji. Če hočeš kupit Indesit je v Italiji ceneje, Bosh, Elektrolux….je pa ceneje v Sloveniji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close