kupljen Win7 pravi po enem letu, da ni original
Pred letom dni sem kupila nov računalnik in z njim nove originalne win7 64 bitne. Po nekako 2eh mesecih so mi začeli nagajati in pisati, da je to delovna verzija 7600 in, da ni original verzija. Če sem šla v lastnosti računalnika, tam ni bilo več ID številke. Problem je v nekaj tednih pripeljal skoraj do nedelovanja računalnika. Po dolgih debatah s svetovalcem iz Microsofta je na koncu delovalo enostavno to, da sem Win na novo naložila. Ok od takrat.
Par dni nazaj se je začelo ponovno. In, ker imam le OEM verzijo Win, ki jih kupiš z novim računalnikom, me zanima:
– jih res lahko naložiš nanovo le 3x?
– bi morala zahtevati nov CD, ker ima ta kakšno napako?
Saj bi spet poklicala tistega svetovalca, ampak načeloma ti odgovarjajo le, če kupiš direktno od njih, jaz pa sem to naredila preko posrednika.
Pa z angino bom še nekaj dni bolj doma in se raje prej malo pozanimam…
hvala za vaše odgovore
raglja
Živjo.
Če imaš kupljeno licenco ne bi smelo biti težav tudi z večkratnim nalaganjem računalnika. Zraven računalnika si sigurno dobila tudi licenčno številko. Verjetno je nalepljena na spodnji strani računalnika. Če boš imela težave z aktivacijo preko Interneta lahko še vedno aktiviraš po telefonu.
Svetujem ti da pokličeš Microsoft Center za uporabnike (tel. (01) 585 34 49) in boš zastonj dobila informacije iz prve roke.
Imaš dve aktivaciji, pod piogojem, če si spreminjal hardvare. To pomeni, da si dodala kakšen ram, menjala grafično ali pa disk. Če se je računlnik sesul in si morala na novo vse inštalirati.
V takšnem primeru, če ti poteče, pokličeš na Microsoft in poveš, da si zamenjala ram, dodala grafično, je crknil disk in na novo naložila win, poveš kodo, ki ti jo izpiše na ekranu, medtem ko inštaliraš, jo poveš operaterju na micsrosoftu in ti pove novo, ki jo vpišeš.
Moraš pa imeti resničen razlog zakaj., vedno ti povedo, imajo tudi zabeleženo kolikokrat si že inštalirala, če ne goljufaš, ti bodo vedno pomagali.
Če so pravi ali, dokazuje samo račun.
Ajd
Forum je zaprt za komentiranje.