Slaba slika na LCD televizorju
Na 37” LCDju imaš samo tri možnosti, da na njem gledaš sliko sprejemljive kvalitete.
1. Televizor gledaš z razdalje šestih metrov ali več – verjetno si moraš poleg novega TV zato kupiti tudi novo hišo.
2. Si kupiš Bluray predvajalnik in gledaš samo Bluray filme – enako kar počnejo v trgovini kjer si kupil LCD – tam je bil priklopljen na Bluray predvajalnik, kvaliteta in ostrina slike sta bili izjemni, potem pa kot praviš – prinesel si TV domov, ga priklopil na kabelsko TV in se zjokal.
3. Se naročiš na Telemachove HD programe – saj si zato kupil TV, ki podpira full HD, mar ne?
Ker so vse zgoraj omenjene možnosti ena bolj neumna od druge, ti kaj pametnega dejansko ne morem svetovati – veliki LCD televizorji in digitalizacija (DVB-C, DVB-T, IPTV) TV signala sta dva od večjih nategov, ki so ju bili deležni potrošniki v zadnjih letih.
Tudi sama sem kupila LGja 42 , zanj sem dala pol leta nazaj 800 eur , potem se pa skoraj zjokala doma. 🙁 .
Kaj hočemo. Vsaka šola nekaj stane, he, he.
Naslednji moj podvig je nov prenosnik. Koliko zanj dati, da bo optimalno???
Jutri ga bom kupila, v bigbangu imajo na prenosnike (še jutri) 10 posto popusta.
Sistemc, imaš kako idejo??
Jože LCD!
Priklopi nov televizor na navadno anteno. Boš videl kakšno sliko dobiš. Če je enako slaba, se poigraj z nastavitvami televizorja (barve, kontrast itd).
Ima pa sistemc prav, da je standardna ločljivost bolj siromašna za dobro sliko na ekranu, sploh pa sprejem slike v formatu 4:3. Vendar to velja za vse uporabnike (če je to tolažba).
Forum je zaprt za komentiranje.