oddaljeni dostop
Želim si nastaviti oddaljeni dostop do domačega PC-ja.
Svetovali so mi dostop preko Start/Run/mstsc, a se nikakor ne morem povezati.
Imam statični IP, Edimax router s firewallom (omogočen DMZ), na PC-ju pa XP Pro (default firewall), vse updajte,…
Kakšen nasvet, kam še pogledati? Sem kaj spregledal?
LP & HVALA!
K.
Kar ostani pri Microsoftovem Remote Desktop Connection – touch & feel pri delu z njim je najboljši, boljši od team viewer ali raznih VNCjev.
Verjetno je problem pri tebi, da nisi na svojem ruterju omogočil port forwardinga za Remote Desktop Connection. Ko od zunaj preko RDP protokola dostopaš do svojega domačega omrežja, ruter to zazna kot napad in ne spusti RDP prometa v tvoje domače omrežje.
Ruterju moraš povedati, da je od zunaj dovoljeno dostopati preko porta 3389 (port namenjen RDP) na tvoje domače omrežje.
Storiti moraš sledeče:
– sedaj tvoj PC dobi interni IP naslov preko DHCP protokola – npr enkrat 192.168.1.100, drugič 192.168.1.101 in je lahko vsakič drugačen, če imaš na ruter priklopljenih več PCjev. Poskrbeti moraš, da bo imel tvoj PC fiksni IP naslov npr. 192.168.1.110. To lahko nastaiš ali PC kjer moraš v nastavitvah mrežne kartice nastaviti fiksni IP naslov ali pa na ruterju – static DHCP table, kjer določiš, da ima MAC naslov tvojega PC vedno isti IP naslov
– ko ima tvoj PC fiksni IP naslov npr. 192.168.1.110 moraš poskrbeti, da bo ruter, ko iz interneta dobi internet paket za Remote Desktop Connection, znal ta paket posredovati tvojemu PC in ga ne bo zavrgel kot do sedaj. To narediš na ruterju v meniju NAT – Port forwarding kjer moraš posrkbeti da bo ruter port 3389 forwardiral na IP naslov 192.168.1.110
To je vse, če boš še imel probleme me lahko kontaktiraš preko podpora at lems.si
s TV se nikakor nisem uspel povezati…izgledalo je vedno tako, da bi moral biti na drugi strani nekdo, ki bi potrdil povezavo, nevem…
uspelo mi je nato z MSTSC in je delalo B.P….dokler nisem zamenjal OS
sedaj na Win7 spet ne dela nikakor, ziher je kakšna glupa fora: kartici sem nastavil na isti IP, kot ga je imala v XP, odkljukal sem možnost oddaljenega dostopa,…sem kaj pozabil?
LP
K.
Ne vem, zakaj bi moral biti nekdo na drugi strani. Morda nisi izbral prave opcije. TeamViewer se mora namreč zagnati hkrati z računalnikom, drugače ne bo nič. Pa full access moraš izbrati, si zapisati ID in geslo. Geslo lahko tudi sam definiraš. Dela brez problema tudi na sedmici, z izjemo na mapah, ki so na sedmici brez potrebe zaščitene. Navsezadnje boš še ugotovil, da je TV res Ustava 🙂
Ni razlogov za to. Remote desktop deluje v obe smeri enakovredno – služba – dom in obratno. Nekje si moral pozabiti na kakšen firewal (softwerski ali hardverski) ali na port forwarding.
Potrebuješ nekoga, ki pozna vsaj osnove IP (ping, wireshark) in osnove mrežne administracije na windowsih. Ali vam v službi sploh dovolijo povezovanje not/ven preko remote desktopa?
Ne spomnem se več, v čem je bila takrat fora…nekaj banalnega, ziher!
MSTSC dela super! Se mi pa pojavlja en izziv/vprašanje.
je možno, da bi oddaljeno dostopal na router in nato preko njega na dva različna PC-ja?
“NAT – Port forwarding kjer moraš posrkbeti da bo ruter port 3389 forwardiral na IP naslov 192.168.1.110 “
se da tole izvesti tako, da gre na dva različna IP-ja? Z različnima uporabnikoma…
LP, K.
OK, nastavil sem notranji port za drugega tko kot je bilo rečeno (za zunanjega nisem niti našel, a predpostavljam, da je na 3390, ker za prvi PC deluje vse OK)
ko se poskušam konektati sedaj, mi seveda najprej ponudi prvi PC ( a pri tem ne napiše portov, temveč ime PC-ja in Uporabnika). Poskusil sem zamenjati z imenom drugega PC-ja, a ne gre…
Kakšen namig?
LP, K.
Forum je zaprt za komentiranje.