Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija zvočniki “škripajo”

zvočniki “škripajo”

Zivjo, kupila sem nov računalnik in do zdaj je bilo vse ok..
Potem pa mi je en “prijatelj-strokovnjak”..nainštaliral še nekaj stvari…nero, eu slovar, itd…in od takrat naprej mi zvočniki škripljejo.
Imam zvočnike genius 320W…
Prosim povejte kaj mi je storiti..zvočniki se sigurno niso pokvarili ali pač so se..
Imam še eno težavo. Na računalniški mizi imam tudi telefon..In odkar imam nov računalnik se mi pojavlja naslednja težava-ko nekdo pokliče na računalnik se prižge računalnik-kot čarovnijo izgleda, ampak je res..
Kaj mi je za storiti, razen da vedno ko ugasnem računalnik ga “iztaknem iz vtičnice..
VSEM KI MI BOSTE POMAGALI SE VNAPREJ ZAHVALJUJEM.

Glede zvoka – na novo namesti gonilnike za zvočno kartico

Glede prižiganja računala – pokliči exorcista da izžene duhove in hudiča (hec). Najverjetneje je potrebno kaj nastaviti v biosu, ker so osnovne plošče vedno pod napetostjo in telefon lahko oddaja kakšen impulz, da se računalu zmeša… Najbolj enostavno je, da prestaviš telefon.

Glede zvočnikov ti je že Neel-X napisal, glede prižiganja je
pa tako, da ti je tvoj kolega najbrž v Bios nastavitvah nastavil, da se
računalo vključi, ko pride do telefonskega klica.

Malce poglej v Bios-u (v njega prideš tako, da ko prižgeš računalo pritisneš ali držiš tipko Del na tipkovnici).

Nekje v Bios nastavitvah imaš napisano
Wake Up on modem ring – vrednost je na ON
sedaj jo pa samo prestavi na Off, pa shrani nastavitve in to je to.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

uh fantje ste pa res mojstri…hvala bom vse poizkusila..seveda bom javila kaj se je zgodilo,, le to ne vem kako na novo namestim gonilnike za zvočno kartico..Za neznanje se vam opravičujem,,,in sem vama za odgovore hvalezna.
thanks

hvala,, deluje,,v biosu sem popravila nastavitve,,in deluje..računalnik se več ne priziga, ko zvoni telefon..
Hvala za 1 rešitev, še za drugo prosim…kot sem opisala.

Ja veš boš pa morala napisati kar točno oznako zvočne kartice, katero imaš
drugače ne bo šlo.

ok klemenxx, bom doma pogledala,pa ti javim,,pa bom zelo vesela za tvojo pomoč.Hvala

klemenxx..
evo iščem zvočno kartico na računu, pa zal ne vem če ti bom prav povedala:ATA 133, SB ZVOČNA, LAN, ATX, USB 2.0
Če ni prav,,prosim povej, kaj naj preberem..
Brez zamere,,ker sem nevednica..
hvala

Na žalost ni prav, če ne pa napiši točno katero osnovno ploščo imaš,
ali pa prepiši iz računa.

lp

CPU AMD ATHLON 2600+333 BOX
DIMM 512MB DDR400
HD MAXTOR 120GB7200 OBR.
FDD 1,44 MB

bo dovolj..?

Ne pa ne bo dovolj, na žalost, pa prisežem, da te ne za****#R%&”
preberi katero osnovno ploščo imaš (Mother Board), ali
pa odtipkaj:

– start
– nastavitve
– nadzorna plošča
– sistem
– strojna oprema

pa boš videla kateri tip zvočne kartice imaš, ker je pa intergrirana na osnovno ploščo, je pa še vedno najbolje, da napišeš oznako osnovne plošče (motherboard)..

žal – ponovi vajo 🙂

evo mene, šele zdajle prišla do računalnika..in sem prišla do hardwerw in potem sounds..in potem ne vem kaj je to zvočna kartica..:
mpu-401 compatible midi device-mogoče
realtec 97 avdio -mogoče
našla tudi knjizico, kjer pie motherboard;
GA-7N400PRO2 /GA-7N400/GA-7N400-L
upam da bo šlo…)))))če ne pa bova ponovila, kajne…???

uh mogoče je tole motherboard-AMD ATHLON XP PROCESSOR-SE MI JE NAENKRAT DOZDELO))))))))

No vidiš pa ti je uspelo, to je Gigabyte osnovna plošča.

link za tvojo zvočno kartico je tukajlelelele:

tega je sicer 20 mega, ampak boš že počasi prenesla, verjamem da.

Pa še malce opozorila in pozor, ter ostalo:

ti driverji si za osnovno ploščo: GA-7N400 Pro2 sedaj pa le prej preveri na računih in ostalih papirčkih če je to to..

pa prav lep jesenski pozdrav!

hvala ko mi uspe, ti sporočim…
cao cao.
ps.zakaj si napisal lep JESENKSI POZDRAV?????

POZABILA SEM POVEDATI , DA imam tudi en kup c-dejev,ki sem jih dobila zraven…a z njimi ne bi šlo?
hvala

seveda gre tudi z njimi poglej, nekje imaš mapo drivers

ali pa samo cd vstavi v cd-enoto pa se ti naj bi startal neki program
ki ima med drugim tudi gonilnike za audio kartico in to je to.
Če bi prej napisala, bi že verjetno prej rešili celoten probljem!

lp

zato, ker je vprašanje če bom tukaj še jeseni, pa sem si dovolil napisati
malce vnaprej – saj veš poletja je že skoraj konec 🙂

lp

ja res sem “smotka”..oprosti, vendar se na to nič ne razumem..
ej nalozila sem cd…napisal mi je da so driverji instalirani..
a zvočniki vseeno škripajo..Imaš še kakšno drugo rešitev, ali vrzem zvočnike prodajalcu v glavo)))hvala klemen

marjanca, daj ne bomo 10000 let tebi tole popravljali, napiši prosim svoj email naslov, pa da na hitro uredimo stvar.

lp

Sicer se iz teh tvojih postov ne znajdem najbolje, ampak vseeno še en pogled na zadevo.

Praviš namreč, da imaš Athlon XP procesor. V nekaterih Athlon sistemih se dejansko dogaja, da zvočniki škripljejo v ritmu dela na računalniku. Recimo ko dela disk škripljejo, ko premikaš miško, ko tipkaš… itd. Je to morda tvoj problem?

Ta problem se pogosto pojavlja na osnovnih ploščah firme Gigabyte z Nforce čipsetom in je preprosto rešljiv. V desnem spodnjem kotu ekrana imaš malo ikonco s sliko zvočnika. Če jo klikneš z desnim (ne levim) gumbom miške, se ti odpre menu in tam klikneš “Nastavitev glasnosti”. Odpre se ti okno s potenciometri, ki določajo jakost posameznih zvočnih vhodov in izhodov na zvočni kartici (ki je integrirana na osnovni plošči). Ponavadi vidiš okoli 5 potenciometrov, čeprav jih je v resnici mnogo več. Torej greš v menu, klikneš “Možnosti” in nato “Lastnosti”. Pokaže se spisek vseh vhodov/izhodov, ki obstajajo. Na tistih ki so vidni je kljukica, tisti brez kljukice pa so nevidni. Zato poklikaš v okenčke, tako da imajo vsi not kljukico. Zaključiš s pritiskom na “V redu”. Sedaj se ti je okence, v katerem so narisani potenciometri razširilo verjetno čez cel ekran ali še dlje. Pod vsakim potenciometrom je okence z napisom “Nemo”. Če je v nejm kljukica, potem ta vhod/izhod ne bo aktiven, sicer pa je. In tukaj ima Gigabyte en štos, da ima nekaj vhodov, ki ne služijo ničemur (v resnici niso nikamor priključeni v PCju), so pa zelo občutljivi in pobirajo motnje, ki jih generira elektronika. Te motnje potem slišiš v zvočnikih. Zato pusti odprite potenciometre “volume control”, “Wave”, “SW Synth”, “CD Player”, “Line In”, “Mic in”, ker jih sistem potrebuje. Večino ostalih ne potrebuje, zato jim namalaj kljukice, da jih utišaš. Še posebno je tečen vhod z imenom “TV In” ali nekaj podobnega, saj generira ogromno hreščanja. Ko to storiš, lahko zapreš okno in pogledaš, če ti zadeva še hrešči. Če ti od takrat naprej kakšna zadeva ne bo predvajala zvoka, pomeni da si izključila nekaj pomembnega, pa se malo igraj z vključevanjem/izključevanjem posameznih potenciometrov, dokler zadeve ne rešiš.

Upam, da sem napisal pravilen potek in pravilna imena menujev, ker pred sabo nimam take plošče. Deluje na Gigabytu, za ostale ne vem. Poizkusi….

FANTA HVALA LEPA OBEMA…2 DNI NISEM MOGLA NA MED OVER NET..
včeraj pa mi ni delal internet…
skratka ,zdaj sem probala in dejansko deluje kot je opisal Roman.
Tudi tebi Klemenxx 100 x hvala lepa

DELUJE -ŠE ENKRAT HVALA…SUPER…
H V A L A

Pozdravljeni nekaj me zanima glede akustike?Imam akustiko vredno 300euro iz nemčije CONRAD a zanima me zakaj ko poslušam glasno pri 2-3 urah,vendar ne na MAX temveć 80%glasnosti mi začne zvok trokirat oz štekat,na ojačevalcu pa led blenda in rebra so zelooo vroča!Šele potem sem opazil da je tuljawa(navitje) pritrjena na hladilna rebra da gre toplota ven ampak je od tempareture kar 1cm zvilo pločevino!Je možno d se greje?Dal sem ventilator in je stvar boljša pridobitev je samo ta da pri 6h začne trokirat zvok a ko dam malo na manj 60% je pa super spet!IŠe nekaj me zanima zakaj mi 1 rog manj igra?2x400rms sta zvočnika,subwoofer je pa 600rms.

Očitno je ojačevalec pametnejši od tebe in ve kdaj je dovolj dovolj. Sedaj imamo obdobje malo toplejšega vremena od tod verjetno tvoje težave, ko bo zopet pritisnil hlad, se bo tudi tvoj ojačevalec počutil bolje, pa še radioatorjev ti ne bo potrebno odpirati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close