Ne gre formatirati
Pozdravljeni,
na vas se obračam v upanju, da mi pomagate. Rada bi namreč formatirala disk, pa mi ne gre oz. mi pošlje to sporočilo:
” tega pogona ni mogoče formatirati. končajte diskovne ali druge programe, ki ga uporabljajo in poskrbite, da v nobenem oknu ni prikazana vsebina pogona.”
Lepo prosim za vašo pomoč.
Marinaija nam lahko zaupaš kaj je tvoj končni cilj? Brisanje vsebine diska? Brisanje vsebine particije? Brisanje particije? Kreiranje nove particije? Instalacija novega operacijskega sistema?
Ponavadi v teh časih ne formatiramo diska ampak se format diska (če je potreben) naredi implicitno ob instalaciji novega operacijskega sistema.
Če hočeš formatirati disk na katerem ti tečejo windowsi je to tako, kot bi si žagala vejo na kateri sediš, windowsi ti tega seveda ne bodo dovolili.
Če res želiš eksplicitno formatirati disk in nič drugega, potem moraš štartati računalnik z boot disketo ali boot CD/DVD ali boot USB ključkom, tako da se računalnik postavi z drugega medija ne z diska C:. Potem lahko formatiraš disk C:
In zakaj bi formatirala disk, hočeš na novo naložiti windowse, …..katere? Za xp imaš link, je preveč
za pisat http://www.zmaga.com/program_ucenje.php?id=32
Formatiranje pomeni le to, da celotno particjo (recimo C:) temeljito izbrišeš. To je le prvi del popravila – ko imaš vse enkrat počiščeno, je potrebno še na novo vzpostavit sistem. Za to pa še bolj nujno rabiš namestitveni cd, pa kaki gonilniki (matične plošče, grafične kartice itd ) tudi ne škodijo…
Se pravi če imaš namestitveni CD od windowsov ga utakneš v CD-rom zaženeš računalnik, ko se ti zažene takoj pritiskaj tipko povečini je to ‘del’ nahaja se na skrajni desni strani pri tipki ‘enter’. Tako prideš v bios kjer nastaviš da se ti prvo boota iz CD-ja vse skup shraniš ponovno zalaufaš PC in ko ti začne nalagat osnovne stvari imaš kmalu na začetku (na modrem ozadju) možnost formatiranja. Poglej si link katerega ti je dal uporabnik ‘martin12’ in nimaš kaj zgrešit.
LEP POZDRAV!
MENE PA ZANIMA, KAKO JE S TELEFONI IN NJIHOVO FORMATIRANJE?
NAMREC GRE ZA ISTI PROBLEM KOT PRI RAČUNALNIKU IMAM TELEFON NOKIO N96… KO SEM SI PREK INTERNETA NALAGAL TEMO ( secret_mus_FOPSxkfi7ri ) sem dobil virus…. PROBLEMI SO SLEDECI:
– ne morem prit v natsavitve da spremenim temo,ker telefon zamrzne
– ne gre izbrisat nameščeno datoteko secret_mus_FOPSxkfi7ri
– ne morem prek USB kabla se prikljucit na nokia ovi/PC SUITE, lahko pa si prek USB CABLA Naložim glasbo,slike, in ostale programe naprimer antivirus
– ne gre updejtat software
– vcasih se sam zažene internet
– včasih se prikaze prazen zaslon odzadje je samo tema secret_mus_FOPSxkfi7ri
1. SEDAJ PA ME ZANIMA telefon ima dva pomnilnika C: KATERI NE GRE FORMATIRAT
E: KATERI GRE FORMATIRAT
2. ZAKAJ NE GRE ZAGNAT RPOGRAMOV Z .exe končnico???
NALOŽIL SEM TUDI ANTIVIRUS PROGRAM I NE NAJDE NICESAR.
Kako naložim novi software,kako formatiram starega, s katerimi programi ali kako drugače?
upam da mi boste znali pomagat!
hvala
Forum je zaprt za komentiranje.