Laptop laufa, na zaslonu tema
Recimo: fuč monitor, pretrgana povezava med monitorjem in kartico ali fuč kartica. Sicer se povezava redkokdaj prekine kar naenkrat, vendar je možno.
1. Poskusi monitor mal premaknit.
2. Priklopi navaden monitor. Če se zunanji monitor avtomatsko ne vklopi, pritisni Fn + F3, F5, 8 ali F9, odvisno od znamke računalnika. Včasih je na omenjenem F gumbu napisano CRT/ LCD ali narisan dvojni monitor, Če se bo zunanji monitor prižgal, je kartica OK.
3. udari v kišto in nesi na servis
Ja, to vem,da ne. Sprašujem le za nasvet…
Ker zdej je pa tako;lahko ga dvakrat prižgem,da se vzpostavi, včasih ga moram 10 krat,spet drugič se namučim s prižiganjem in ugašanjem,da se vzpostavi.
No,ko mi ga uspe prižgat,dela normalno.
Takrat,ko se noče zalaufat( oziroma zalaufa se,le da je tema na monitorju),ko ga prižgem kar nekaj dvakrat zapiska ob samem vklopu,spet drugič ne. Ma res čudno….
Ne morem verjet…. En tak rabljen notesnik sem kupil poleti in ravno danes sem ga nesel k prodajalcu, da s kolegi pogledajo, kaj se da naredit. Ekkrat so ga že zrihtal, takrat so bili sindromi piskanja ob vklopu (=grafična kartica). Današnji simptomi so popolnoma identični kot je opisano zgoraj.
Sva se pogovarjala, in je rekel, da je najverjetneje težava v načinu natikanja nVidia grafičnih kartic na matično ploščo. Pravi, da v Ljuljani nekdo “enkrat-za-zmeri” na novo pritrdi grafične na matično in da je potem v redu.
Javim v naslednjih dneh, kaj smo ugotovili/naredili.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.