Najdi forum

A je to stvarna napaka?

Moj mesec dni star mobilnik je v okvari. Če me kdo pokliče ne zvoni oz ne spusti glasovnega signala, kljub temu, da nastavitve narejene za glasno zvonenje. Tudi vibriranje ne dela.
Izkušnje so me naučile, da imaš telefon, ki je na začetku v okvari nonstop na popravilu. Zanima me, če bi lahko to uveljavila kot stvarno napako in zahtevala nov telefon?
Hvala za odgovor.

Brez problema, ker gre za stvarno napako. Sklicuj se na 37. in nadaljne čl. Zakona o varstvu potrošnikov.

Zakon o varstvu potrošnikov …

saj pa ni vprašala kaj je stvarna napaka in kaj lahko naredi, ampak, ali se napaka lahko okarakterizira za stvarno napako
tega pa ti zakon ne bo povedal ampak kvečjemu strokovnjak za mobitele. punca pa očitno zakon pozna.

Ne rabiš nobenega strokovnjaka za mobitele, ker stvarna napaka ni nobena znanost v tem primeru. Gsm pač nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno uporabo. In to je stvarna napaka, kakor jo med drugim opredeljuje tudi ZVPot.

Če bi blo tko na izi, GARANCIJ sploh ne bi potrebovali več. Stvarno napako morš dokazat z neodvisni strokovnjakom, v najslabšem primeru sodnim izvedencem. Ker servis ti lahko stvarno napako oporeka, pol se pač pravdate.

Ahjaj, ne dramatiziraj no. :)))
Glede na to, da sem iz tega foha, bom pa ja ločila garancijo od stvarne napake in kako uveljaviti svoje potrošniške pravice.
Tale konkreten primer je “šolski primer” stvarne napake in ne rabi nobenega strokovnjaka za mobitele, še manj pa sodnega izvedenca. Zadeva se bo končala najkasneje z grožnjo s Tržnim inšpektoratom.

Odpravi se do prodajalca aparata, s seboj imej dopis , na katerem napišeš, da uveljavljaš stvarno napako, in , da ne pristajaš na popravilo aparata. Odgovoriti ti morajo v 8 dneh, sicer itak lahko zahtevaš nov aparat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close