Najdi forum

simobil ali mobitel

sedaj sem pri simobilu in razmišljam da bi šla nazajna mobitel.moti me predvsem to da dostikrat ostanem brez signala:(
lp

Tudi mene to zelo moti, ampak “prisilno” sem na Simobilu, ker v sluzbi pravijo da je cenejsi. Imam pa vedno s sabo se telefon z Mobi kartico, za slucaje izpadov Simobila.

mene je mobitel tako grdo nategoval, da nimam besed. zdaj sem 5 let na simobilu in super zadovoljna.

me res zanima , kje živite , da so izpadi signala pri simobilu ? sem kar nekaj po sloveniji , pa se mi to še ni zgodilo?

Zanimivo… Jst pa lih zato, ker sem pogosto na področjih brez signala, sm šla na simobil, ker z mobitelom je bilo še slabš…

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

Recimo sredi Ljubljane, na Roski, Simobilu izpade signal.
Ce si po Sloveniji po mestih, potem tega verjetno niti ne opazis, ce si pa po “rovtah”, pa zgublja signal. Je pa res, da je zdaj ze veliko boljse kot pred nekaj leti (2-3 leta).

Kaj pa Debitel?
Je na mrezi od Mobitela, tako da je signal OK. Za nase potrebe je bil bolj ugoden kot mobitel.

Sem ravno na Roški oz. ob Roški v službi in še NIKOLI nisem bila brez signala.

Sem SImobilova naročnica od začetka (že sto let) in sem z njimi več kot zadovoljna, vsred Ljubljane pa res nisem bila nikoli brez signala.

Mogoče je kaj narobe z aparatom?

Meni pa na Roski vedno izgine signal. Ko se vozim v smeri od Poljanske proti Dolenjki sicer redko, v nasprotni smeri pa vedno, vcasih ze na kriziscu in do krizisca s Poljansko, vcasih pa samo pred kriziscem s Poljansko. Pa z razlicnimi aparati.

Za vse tiste, ki nimate signala.

Meni so pojasnili tako in težava je bila nemudoma rešena. Vsaj pri meni je takoj delavovalo.

Če imate telefon nastavljen na UMTS se signal izgubi tam kjer ni UMTS omrežja oz telefon neprestano vzpostavlja povezavo oz išče signal. Poleg tega ti prazni baterijo (zaradi iskanja).

Rešitev:
Telefon nastavite na dvojini način in tam kjer pač ni UMTS omrežja se bo telefon sam prekopil na GSM omrežje.
In takoj, ko bo spet v omrežju UMTS se bo preklopil nazaj nanj.
Tako ne boste ostali brez signala (razen res redkih, redkih izjem) pa še baterija bo prišparana.

Aja, pa še to.
Če ne potrebujete storitve UMTS omrežja, nastavite telefon na GSM omrežje. Da pa se vam v tem primeru izgubi signal pa morate biti res bogu za hrbtom ali pa tam kjer plansko to ni omogočeno.

Ne uporabljam UMTS. Kaj pa zdaj?

Sem na simobilu, hodim po celi sloveniji, tudi po “rovtah”, po hribih… še nikoli ostala brez signala.

Mogoče je kaj narobe s tvojim telefonom, če sredi LJ nimaš signala?!

Za nič na svetu ne grem nazaj na Mobitel, sploh zdaj ko so ga tako podražili, hkrati pa še odvzeli nekaj tvari v paketih. In ob tem pravijo, da se prilagajajo željam uporabnikov, he he.

Me zanima, koliko je bilo v zadnjem mesecu prehodov na simobil.

Vec razlicnih aparatov, torej ni telefon. In nisem samo jaz, tudi drugim izginja signal na teh lokacijah.
Ne spomnim se vseh krajev brez signala, ampak takole na hitro iz glave: cesta LJ – Litija – Zasavje obvezno vsaj na dveh mestih izgine signal, cesta in AC LJ – Logatec tam za Vrhniko izgine signal, cesta LJ – Grosuplje – Ivancna tam pred Visnjo goro ni signala, cesta Lj – Kocevje tudi vmes vsaj 2x izgine signal… Pa to niso rovte, rovt se ne spomnim zdaj.

Na Goriškem kar pogosta. Okrog hiše lovi, v hiši ne. Smo nekaj časa hodili na dvorišče telefonirat, so bili sosedi na tekočem z vsemi našimi problemi;)) Brda so pa itak svoja povestica!

pri nas je pa mobitel izgubljal signal, simobil pa ne. pa mobitel sem plačala pred 2008, ko sem prešaltala na simobil, tudi po 50, 60 eurov na mesec za za moje pojme varčno uporabo in ne predolge klepete. zdaj pa na simobilu bleketam ko zmešana, imam polovično naročnino (9 eurov) in 1000 minut v simobilu, 1000 na stacionarca in 1000 smsjev vključenih v ceno 9 eur. Đabe.

Da ne bom samo cez Simobil govorila, se mi je tudi ze zgodilo, da je Simobil imel signal, Mobitel pa ne, ampak v zelo malo krajih, mogoce le ene 2x letno.
Zaradi cene tudi pri nas v sluzbi ostajajo na Simobilu, samo kaj, ko je meni pomembnejsi signal kot cena.

Pozdravljeni,

Ves čas se trudimo, da bi bili naši uporabniki povsod zadovoljni s signalom. V letošnjem letu smo že in bomo še izvedli mnogo izboljšav, kar lahko preverite na naši spletni strani.

@Rdeča strela, težave na Roški so vačih res bile, kot tudi na avtocesti za Vrhniko, s postavitvijo novih baznih postaj, so bile odpravljene. Naša ekipa je včeraj še enkrat dodatno preverila vse točke, ki ste jih navedli glede Roške ceste in problemov s signalom ni imela. Lepo vas prosimo, da če se vam to še pojavlja, da si zabeležite datum in čas klica ter telefonsko številko, ki ste jo takrat uporabljali in nam to sporočite preko zasebnega sporočila. Tako bomo namreč lahko preverili, kaj se je zgodilo v vašem primeru.

Za vsa dodatna vprašanja, smo vam vedno na voljo.

Lepo vas pozdravljamo,

Maja Lapajne
Naročniški sektor

Si.mobil d.d. www.simobil.si I info@simobil.si I 040 40 40 40

Ogledal sem si vašo karto pokritosti in na mojem področju vidim vse zeleno, ampak sploh ni tako.Tam kjer imam hišo, je pri vas zeleno, signala pa sploh ni.Kaj pa pravite na to?

Pozdravljeni Jozze,

Prosimo, da nam po zasebnem sporočilu pošljete naslov lokacije, ki vas zanima, in preverili bomo kakovost signala oz. možnosti za morebitne izboljšave.

Lepo vas pozdravljemo,

Maja Lapajne
Naročniški sektor

kako se pa pošlje zasebno sporočilo ?

nikjer ne vidim opcije zasebno sporočilo…sicer pa ni pomembno, pomembno je, da imate na vašem zemljevidu širšo okolico moje hiše ZELENO.IN me zanima kako je to mogoče ?
Ni štos o tem, da boste vi videli kaj lahko sorite, izboljšate signal-dejstvo je, da imate ŽE SEDAJ označeno, da je signal odličen.

Jozze pozdravljeni,

Za pošiljanje zasebnega sporočila morate biti registrirani na med.over.net-u. Potem se vam ta možnost pokaže. Da vam lahko konkretno odgovorimo, prosimo pošljite naslov lokacije in preverili bomo za vaš primer.

Lepo vas pozdravljamo,

Maja Lapajne
Naročniški sektor

seveda se samo zaradi tega ne bom prijavil.Odgovorite pa vseeno lahko, zakaj imate tudi na mestih, kjer ni signala, zeleo obarvano, kot da signal je?

Pozdravljen Jozze,

Zemljevid pokritosti prikazuje stopnjo pokritosti na prostem. Morebitne ovire, kot so umetne in naravne ovire, raznolikost in razgibanost reliefa lahko nivo signala oslabijo. Tudi novogradnje in adaptacije obstoječih objektov z novimi gradbenimi materiali (beton, železo, nove vrste stekel itd.), so za radijske signale bolj moteči. Neugodne vremenske razmere, predvsem v obliki padavin, tudi lahko vplivajo na kakovost signala. Težave so lahko povezane tudi z uporabnikovim telefonom…

Ker je vzrokov, ki lahko vplivajo na kakovost signala, kar veliko, je toliko bolj pomembno, da se signal preveri na točni lokaciji. Le tako lahko preverimo, zakaj imate slabši signal in kakšne so možnosti za izboljšanje.

Če se ne želite registrirati na forumu, lahko vprašanje posredujete tudi na info@simobil.si in bomo preverili.

Maja Lapajne
Naročniški sektor

Kdor uporablja podatkovne storitve in hoče biti dosegljiv na telefon, NE bo ugasnil 3G(UMTS). Če imate telefon samo za klice in sms, potem to naredite, saj bo stvar držala dlje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close