prenosnik
Kupujem prenosnik za okoli 500 e. Rabim za ibternet in pisanje, filme…. nič kaj posebnega.
Bo zgornji OK, prosim predlagajte kaj iz spleta.
Hvala….!
Bom napisal svoj zlajnani odgovor: za to, kar si napisala, je dovolj vsak računalnik, narejen nekako po letu 2003 (tudi notesniki). Smiselno je, da imaš zraven operacijski sitem v slovenščini, drugega pa itak ne dajo zraven (pri novih). Resolucijo imajo večinoma vsi 1366 x 768 (filmsko razmerje 16:9), kar je dobro za filme, manj dobro pa za pisanje tekstov in internet. Če prevladuje drugo, išeš modele z resolucijo cca 1200 x 900, če boš našla kakšnega takega.
Če bi še bolj ugodno ponudbo, mogoče greš v Hofer (sem ravno enega tam kupil za sorodstvo, začne se pri 450) ali pa rabljene (tudi to sem ravnokar za otroke kupil enega za 300 EUR).
Dražji so dražji z razlogom: točno moraš vedeti, zakaj rabiš dražjega (zaradi katere lastnosti). Npr. jaz sem svojega leta 2004 kupil zato, ker je bil med prvimi s širokim ekranom in resolucijo 1650×1050. Pa lep je bil 🙂 – Ampak sem za njega takrat dal 1300 namesto 700 EUR. Mam ga pa še zdaj, pa tavelka je rekla, da je še zmeri lep ;).
Na Trgovina.Over.Net imamo pravkar v akciji [b]prenosnik Lenovo za 504,90 EUR >>[/b]
Prenosnik vsebuje 15,6-palčni zaslon, procesor Core 2 Duo T6600 pri taktu 2,2 GHz, 3 GB DDR3 pomnilnika, 320 GB disk in grafično kartico s HDMI izhodom nVidia GeForce N10M-GS-S s 512 MB ločenega video pomnilnika.
Prvo vprašanje: Zakaj naročanje preko spleta?
Velikokrat je boljše iti v center z računalniško opremo, kjer vam vsak trgovec predlaga nakup glede na vašo potrebo.
Drugače pa vam jaz predlagam, ravno tako glede na vašo potrebo prenosnik Toshiba.
Konfiguracija:
Processor AMD Athlon II P320 / 2.1 GHz ( Dual-Core )
Cache Memory 1 MB – L2 Cache
RAM 4 GB (installed) / 8 GB (max) – DDR3 SDRAM – 1066 MHz ( 2 x 2 GB )
Card Reader
Hard Drive 320 GB – Serial ATA-150 – 5400 rpm
DVD±RW (±R DL) / DVD-RAM
Monitor: 17.3″ TFT 1600 x 900 – TruBrite
Grafična kartica: ATI Mobility Radeon HD 4250 HyperMemory
Networking Network adapter – Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
Wireless NIC Realtek RTL8191SE
Notebook Camera – intergnirana, Input Device Keyboard, touchpad
Power AC 120/230 V ( 50/60 Hz )
Battery Lithium Ion
Čas obratovanja (Up To) 3.7 hour(s)
Operacijski sistem: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Edition
Environmental Standards ENERGY STAR Qualified
Garancija 2 leti
Cena 498 EUR
Lep dan še naprej
pa naj si deklica pač dokupi še en 24 portni usb hub, pa jih bo imela dovolj za npr:
– 6 x zunanji usb disk – 1,5 TB
– 4 x usb miška razor
– 3 x tipkovnica
– 5 x usb modem (simobil, tuš, t2, mobitel, whatever)
– 3 x fotoaparat (canon, sony, nikon)
– pa še kakšen ji ostane za dodatne usb port replikatorje
Forum je zaprt za komentiranje.