Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kupujem računalnik, vem samo, kako se nanj tipka)

Kupujem računalnik, vem samo, kako se nanj tipka)

Torej, kupujem računalnik /moj crkuje -star 10 let/, ker itak ne vem za kaj vse se da nove uporabiti, prosim za nasvet.
Vem ,da rabim :
– za otroške igre oz kaj za šolarje,
-slike za dat gor iz fotoaparata, film iz kamere tv?
-pa internet, pošto ,w.ex
-hm. drugega pa itak ne poznam ..a se da še kaj takega uporabnega najti gor ?)))))))))))))))))

Skratka , tv tudi gre že v maloro, ker ima 20 let, tako ,da moram nabaviti tudi novega.
Potem se filme gleda na tv ali na pc? Verjetno potem ne rabim prevelikega ekrana na pc, če bo tv 1 m velik?
hvala za kakršenkoli odgovor.
Sem pa res za luno.Kaj čmo.
j.

jaz vse filme gledam na tv. moja hči pa na računalnik.
tako, da je to stvar navade.

Tehnično bo vsak nov PC ustrezal tvojim potrebam.
Zato ti priporočam, pa pri PCju varčuješ, zraven pa premisli:
– o zunanjem disku (2,5inch, brez ločenega napajanja) – tam boš gor dajala duplikat slik, tako da bodo na varnem, če crkne disk na računalniku (te možnosti se ljudje običajno premalo zavedajo)
– o kablih za povezavo PCja in televizije, da boste občasno lahko gledali filme iz računalnika na televizijo (če sta dovolj skupaj, npr do par metrov)

Glede ekrana za ta malo…19inch bo verjetno čisto ok.

Da se oglasim še jaz.
Vsak nakup je odvisen od posameznika, v bistvu gre vedno za cene in koliko je možnosti za nakup (v denarnici).
Zato predlagam, da si najprej vzamete čas in preverite kaj ponujajo na trgu (internet, reklame, trgovine….).
Za vse to kar ste napisali, da potrebujete, vam bo največ prostora na trdem disku vzelo ravno – filmi iz kamere.
Zato je že pred menoj zelo lepo napisal “Modri dirkač”, da se zraven računalnika vzame tudi zunanji disk, kamor bi se vse te filme, slike,……. shranjevalo, kajti velikokrat dobimo računalnik v popravilo, s katerega moramo reševati podatke….. poleg drugih nevšečnosti, ki se lahko vsakomur pripetijo.
Nočem strašiti, zato vam – glede na vaše znanje dela z računalnikom in na potrebe vas ter otrok predlagam, da vzamete računalnik v nižjem cenovnem razredu do cca. 500eur. Če boste hoteli podrobnejši nasvet se mi vedno lahko obrnete na mail: info@begon.si
kjer vam bom lažje svetoval, glede kakšna konfiguracija računalnika, kje ga kupiti, kaj naložiti nanj, ……..
Isto to velja za nasvet pri nakupu TV aparata in kako priklopiti vse skupaj….

BEGON

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close