Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija spletna stran, zaščitena z geslom

spletna stran, zaščitena z geslom

živijo.
rada bi si izdelala brezplačno spletno stran, ki bi bila zaščitena z geslom. mi lahko svetujete, akko to naredim? kakšen link … hm, za razlago pa lepo prosim v slovenščini, v angelščini sem že nekaj brala …
lp

http://www.trsplet.si/blog/2010/02/03/omejitev-dostopa-do-spletne-strani-preko-apache-htaccess-in-htpasswd-datoteke/

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

hvala ti!
bom preštudirala to stran; ravno nekaj takega sem rabila.

no, zdej sm si ustvarla spletno stran na yoli in si prebrala tisto, kar je na tistem linku, ki si mi ga navedel, vendar ne znam kako naprej.
kje kreiram ti datoteki? lepo te prosim za čim bolj enostavno razlago. 😉

Tam piše:

Torej…. tisti datoteki vržeš pač v željeno mapo – lahko je čisto začetna.

To je le ena vrsta zaščite, Precej simpl in zadovoljivo učinkovita. Da pa to lahko urediš, pa moraš imeti dostop do svojih map. Ponavadi je to preko FTPja.

Kje je ta yoli in kaj nudi in omogoča, pojma nimam. Če je kak free blog, se najverjetneje tega ne da naredit. Je pač tako, da povsem brezplačno le težko dobiš zadovoljivo storitev. Kdaj se morda bolj splača žrtvovati tisti dve kavi na mesec za plac … ali se pa nekoliko naučiti in si na domačem računalu postaviš lasten strežnik. Za igračkanje in/ali učenje je tudi to čisto ok.. če nimaš na njem kakih pomembnih/intimnih podatkov.

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close