Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako se rešiti nadležnih klicev brez številke na moj GSM?

Kako se rešiti nadležnih klicev brez številke na moj GSM?

Že nekaj dni me vsaj dvakrat na dan na GSM kliče oseba, katere številka je pa skrita (na sporočilu o neodgovorjenem klicu piše, da ni številke). Ko me ta oseba pokliče, mobitel sploh ne pozvoni, tako da klic zgrešim (v ostalih primerih mobitel zvoni). Osebe nazaj ne morem poklicati, ker je številka skrita. Kaj lahko storim (poleg menjave GSM številke)?

Najprej poglej v nastavitvah, če lahko blokiraš skrite številke. Druga možnost je prijava operaterju, ki bo spremljal klice in blokiral številko.

Pozdravljeni!

Do nadlegovanja največkrat pride s skrite številke. Če sumite, da ste deležni nadlegovanja, tak klic sprejmite (toliko, da se vzpostavi povezava – na klic ne odgovarjate) in si zabeležite datum in uro lica. Da lahko govorimo o nadlegovanju, morate vsaj štirikrat sprejeti tak klic, da ga lahko zabeležimo na telefonski centrali in potrdimo sum nadlegovanja. V naslednjem koraku vam bomo pomagali ustaviti nadlegovanje, za kar morate na Si.mobilov Oddelek za preprečevanje zlorab poslati pisno zahtevo. Ko prejmemo vašo vlogo, preverimo telefonsko številko klicatelja. Če je klicatelj Si.mobilov uporabnik, ga opozorimo, da z nadlegovanjem preneha. Če pa je klicatelj uporabnik katerega koli drugega operaterja, vašo zahtevo posredujemo v njihovo službo za preprečevanje zlorab. V večini primerov se nadlegovanje po opozorilu operaterja preneha. Če se nadležni klici kljub našemu posredovanju še vedno nadaljujejo, morate poslati še eno prijavo in v tem primeru lahko uporabnika začasno izklopimo. Enak postopek velja, ko nadlegovanje poteka prek sporočil SMS. Če presodite, da gre za resne grožnje, primer prijavite tudi policiji.

Za vse dodatne informacije alil pomoč smo vam na voljo.

Si.mobil d.d. www.simobil.si I info@simobil.si I 040 40 40 40

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close