dva ekrana – možno ali ne
POzdravljeni!
Nevednica jaz, se obračam na vas z enim vprašanjem.
Z ozirom na to, da bi pri svojem delu večkrat potrebovala 2 ekrana – vzporedno primerjanje dveh dokumentov v različnih jezikih. Ker je je to na enem ekranu dovolj zamudno, ker je treba klikat iz enega dokumenta v drugega… malo zoprna reč sem razmišljala o dveh ekranih. Zanima me, če je na klasični računalnik možno priključiti dva ekrana, V kolikor ja, kaj potrebujem in kako. Mogoče malo več indo
Obstoječe stanje
win 2003
Office – s certifikatom
Uporaba še OO
imam 3 GB delovnega spomina
350 GB diska
potrebovala bi še en ekran
miško, za pomikanje po tem dodatnem ekranu.
Hvala za odgovor
Sinhronao pregledovanje – ne vem kako to misliš. Vem, da v Wordu lahko pregledujem dokumente – če sta oba v Wordu. pri meni pa je največkrat tako, da je en dokument v pdf-ju, ta drug pa v Wordu in potem moram preverjat če je vse ok, oziroma če je vse zajeto tudi v Wordu.
Uh na grafično še pomislila nisem, vendar to ni problem (s finančnega vidika – glede strone opreme, pa ne poznam toliko, da bi lahko rekla kaj več).
uporabljam pa Office 2003 – 2007 nekako mi ni všeč, tudi Word je smotan (ali pa se mi zdi, ker sem navajena na 2003), se mi zdi da malo veliko prostora vzame ta nova oblika “ikon”
Fantje vseeno hvala
Lahko si kupiš vmesnik, na katerega priključiš dodaten monitor. Ne vem pa, kako se različne grafične kartice konfigurira, da ti bo npr. en zaslon kazal wordoovo datoteko, drugi pa pdf. Načeloma se to da. Saj ti bo še kdo odgovoril. Grafični oblikovalci in tisti, ki delajo montaže filmov, brez več zaslonov skorajda ne morejo…
Lahko pa si za začetek najdeš programček za preklapljanje med namizji. Ustvariš si več namizij in se med njimi sprehajaš s pritiskom na določeno tipko na kombinacijo gumbov na miški ipd. Stvar je zelo koristna tudi pri surfanju, saj imaš lahko hkrati odprtih vrsto strani, zlasti če prenašaš/kopiraš del besedila in ga npr. dodajaš v osnovni dokument (pisanje seminarske ali diplomske ipd.). To so programi za t. i, virtual desktops
Predlagam samo en 26 inčni monitor, na računalniku pa grafično kartico, ki je sposobna ločljivosti 1920×1200. Večina povprečnih grafičnih kartic lahko to resolucijo prikaže brez težav, novejšo grafično kartico potrebuješ le, če hočeš na taki ločljivosti poganjati igre. Če omenjaš 3 GB rama in 350 GB diska, je verjetno tvoja grafična kartica ali na matični plošči integriran grafični procesor že dovolj zmogljiv, tako, da potrebuješ le večji monitor.
Rešitev je po mojem mnenju elegantnejša in univerzalnejša od dveh monitorjev, velika površina ekrana pa ti omogoča delo z dvema dokumentoma vertikalno drug ob drugem (poln prikaz dveh strani A4 formata)
Obstajajo tudi 24 inčni monitorji, ki zmorejo prikazati omenjeno resolucijo, vendar je velikost črk na njih manjša in s tem tudi udobnost dela, razlika v ceni do večjega monitorja pa tudi ni tako velika.
Če se pa vseeno odločiš za dva manjša monitorja, pa moraš kupiti tako grafično kartico, ki podpira dva monitorja in inštalirati ustrezne gonilnke zanjo, ki ti raztegnejo desktop preko dveh monitorjev. Dovolj bo ena miška, ne potrebuješ dveh. Pri dveh monitorjih obstaja tudi možnost, da ju postaviš vertikalno in ju tako prilagodiš delu z dokumenti.
Forum je zaprt za komentiranje.