Najdi forum

računalnik ne dela

Včeraj smo zaradi del v sobi prestavili namizni računalnik. Vse naprave smo odklopili in ga prestavili v drugo sobo. Danes smo ga hoteli priklopiti nazaj, pa monitor ni hotel vklopiti.
(Pokaže znak, da išče signal, ki ga pa ne najde in se ugasne) Ko sem računalnik resetirala, je začel piskati, ni hotel resetirati, tako da sem na koncu morala izklopiti elektriko, da sem ga ugasnila. Sedaj vsakič, ko ga poskusimo vžgati, začne prodorno piskati. 3x zapiska, potem malo preneha, nato zopet ponovi.

Ali morda lahko kdo svetuje, kaj bi bilo narobe?

Hvala za pomoč.

Očitno si je računanik premislil in po menjavi podaljška ter malo božanja (beri klofanja) zopet vžgal. Čeprav utripa rdeča lučka pod katero je narisan valj.

Ali bi moral vseeno na strokovni pregled?

Če se spet normalno prižiga in ugaša, servis ni potreben. Kljub vsemu so bili tisti trije piski malce sumljivi, saj kažejo na neko napako na strojni opremi. Morda niste bili ravno ‘nežni’ pri selitvi. Nekateri namreč z računalniki dokaj grobo ravnajo, celo kadar so vključeni. Zgrabijo kišto in jo obračajo, sunkovito potegnejo izpod mize ipd. Pomemben je tudi dober stik priključnega kabla, ki se mora tesno oprijeti v vtičnico. Zamenjava kabla včasih pomaga, odvisno od tipa napajalnika.

Kadar se računalnik noče vključiti, vedno najprej odklopite napajlni kabel z računalnika in ga ponovno vtaknite nazaj – ter ponovno poskusite vključiti računalnik. Včasih to pomaga in računalnika ni treba peljati na servis. Pogosto se namreč zgodi, da se na servisu potem računalnik ‘čudežno’ prižge, stranka pa le debelo gleda.

Tajfun_, najlepša hvala za nasvet.

Bom pozorna in če bo kaj čudnega, bo šel na servis. Drugič bomo pa bolj previdni z njim.

Je pa pred časom preživel že to, da smo ga po nesreči prevrnili v delujočem stanju, tako da zgleda ni preveč občutljiv.

Mogoče ša monitor ni priklopljen na pravi izhod iz grafićne kartice!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close