Kdaj ste nazadnje menjali svoj mobitel?
Na tržišču jih je “milijon” in napredek na področju mobitelov gre zelo hitro naprej. A kaj pri njem dejansko uporabljamo? Če mene vprašate, zgolj klice in sms ter mms sporočila. Za to pa ne rabim nobenega fensi mobitela. Vseeno pa je tako, da ko ga kupim, mi mora biti tudi na pogled zelo všeč. Ta, ki ga imam zdaj, je star že dve leti in štiri mesece, pa ga verjetno še ne bom prav kmalu menjala. Slikica je pripeta zraven v priponki.
Kako pogosto pa vi menjate mobitele in koliko odštejete zanje? Kaj vam je pri nakupu pomembno
Meni je recimo še pomembno, da ima dobro baterijo.
Pa fotografiram tudi kar dosti, zato sem izbrala takega s 5 MPixlov (fotoaparata pač ni vedno pri roki – tale na telefonu mi čisto ustreza, za sprotne potrebe povezane s službo).
Fotografije pošiljam v prenosnik preko bluetootha (zato je to obvezna oprema pri mojem GSM).
Uporabljam tudi glasovno izbiranje itd.
Zame torej čisto osnovni model (brez zgoraj naštetega) ne pride v poštev. Ta GSM, ki ga imam zdaj, je star 2 leti in mi glede na funkcije čisto ustreza, tako da še ne razmišljam o menjavi.
Ko pa bo prišel njegov čas (ko bo kaj zaštekalo – vse telefone do sedaj sem zamenjala, ko so se pokvarili), pa bom iskala takega z GPS-om. Mi je brezveze nositi še Garmina posebej (in ga kot zakleto nimam pri sebi, ko bi ga rabila…).
Nokia – imam jo že 8 let, s tem da sem par let menjala prvotno baterijo za neko boljšo. telefon dela tipi topi, parkrat mi je že padel na tla, se totalno razsul, ampak zadeva še kar dela. Ker nisem hudo zahtevna glede mobitelov (jaz rabim izključno za klice in sms-e), ne mislim menjati, dokler ne crkne.
Delam podobno. Edino jaz menjam zato, ker imam možnost dobit po ugodni ceni nov telefon ob podaljšanju naročniškega razmerja… Starega pa prodam ali včasih podarim.[/quote]
Ja sej, ob podaljšanju vzameš nov telefon skoraj zastonj…
Eni pač nismo tipični potrošniki in nam je mar za okolje vsaj toliko, da ne mečemo stran stvari, ki delujejo. Za surfanje po netu imam računalnik, za fotografiranje fotoaparat. Mobilni telefon pa, kot pove njegovo ime, za telefoniranje.[/quote]
zakaj imet tri stvari ali več na različnih koncih…?
Eni pač nismo tipični potrošniki in nam je mar za okolje vsaj toliko, da ne mečemo stran stvari, ki delujejo. Za surfanje po netu imam računalnik, za fotografiranje fotoaparat. Mobilni telefon pa, kot pove njegovo ime, za telefoniranje.[/quote]
zakaj imet tri stvari ali več na različnih koncih…?[/quote]
Ker je hitreje, ceneje in bolj pregledno dostopati z optičnega kabla.
Ker je za dobre fotografije mobitel neuporaben.
A nimaš mal pojmov razčiščenih, al kaj?! Saj ga preplačaš, a misliš da je res en evro cena? kaj manjka Nokiam, najboljše so zame. Vedno imam Nokie in me še niso razočarale? Zakaj naj kupim telefon za 100 200 evrov, da me opazujejo kako kulski telefon imam, jaz pa samo telefoniram. kaj češ, ste pač šminke. Zakaj rabi povprečen človek telefon : za sms, pogovor, razne budilke, opiomnike in kaj še. In za to naj dam 100 evrov, če lahko 1 !? Potrošništvo dela. Saj vem tvoj odgovor : meni je všeč in za svoj denar ga lahko kupim. Res je, tudi jaz svojega za 1 euro, a ne?! Crne,v sekret pade, na tla pa lahko oba – kdo bo jokcal, res ne vem?!
Forum je zaprt za komentiranje.